Milieu-impact in één oogopslag helder met DesignLCA

Sinds afgelopen voorjaar de DesignLCA in Archicad werd geïntroduceerd, maken veel gebruikers er enthousiast gebruik van. De add-on biedt complete, feitelijke informatie op basis waarvan een duurzaamheidsstrategie kan worden bepaald. Ook architectenbureau HofmanDujardin werkt graag met de DesignLCA: “Evidence based design is eenvoudiger geworden.”

Van schets naar realisatie met Archicad

Schetsen vormen een integraal onderdeel van het ontwerpproces bij Dok architecten. Daarbij worden de mogelijkheden van Archicad optimaal benut. In deze casestudie belichtten Marta Meijer en Luuk de Rouw van Dok architecten hun werkwijze aan de hand van een aantal indrukwekkende projecten. “Met de aloude traditie van het schetsen krijgt onze architectuur een innovatieve, persoonlijke touch.”

“Voor ons kan Archicad niet meer stuk” 

Aan de Leie in Kortrijk ligt het hypermoderne stadsdeel Kaai City. Een opmerkelijk project waar wonen, ondernemen, onderwijs, stad en natuur samenkomen. Een groot deel van de realisatie is in handen van Goedefroo + Goedefroo architecten. “Met Archicad behouden we het overzicht zonder in te leveren op ontwerpvrijheid.”

Gebruiksvriendelijkheid is een enorme meerwaarde van Archicad

Gebruiksvriendelijkheid was voor WAB Architecten  de belangrijkste reden om over te stappen naar Archicad. Sinds enkele jaren is het bureau een dankbare gebruiker van deze 3D/BIM-software. Zaakvoerder Tom Wylein vertelt over de voordelen voor zijn bureau.

Archicad helpt ons de controle te behouden

Binnen niet afzienbare tijd wordt de Royale Belge in Brussel opgeleverd. Het voormalige verzekeringskantoor krijgt een mix van toepassingen waaronder een healthclub, hotel, restaurant en werkruimtes. Architecten Casper Pasveer en Wim Boesten van Bovenbouw Architectuur vertellen hoe ze met Archicad de controle over het ambitieuze project behielden. “Zonder de Teamwork-functie in Archicad was het niet gelukt.”

”Dankzij Archicad maken we beloftes waar”

Samen de wereld verbeteren; dat is waar Orange Architects in gelooft. Vanaf de eerste schetsen tot de voltooiing worden thema’s als duurzaamheid, sociale controle, welzijn en gezondheid uitgediept en opgenomen. Senior architect Florentine van der Vaart: “We willen gebouwen ontwerpen die een positief effect hebben op de kwaliteit van leven.”