“Voor ons kan Archicad niet meer stuk” 

Aan de Leie in Kortrijk ligt het hypermoderne stadsdeel Kaai City. Een opmerkelijk project waar wonen, ondernemen, onderwijs, stad en natuur samenkomen. Een groot deel van de realisatie is in handen van Goedefroo + Goedefroo architecten. “Met Archicad behouden we het overzicht zonder in te leveren op ontwerpvrijheid.”

Gebruiksvriendelijkheid is een enorme meerwaarde van Archicad

Gebruiksvriendelijkheid was voor WAB Architecten  de belangrijkste reden om over te stappen naar Archicad. Sinds enkele jaren is het bureau een dankbare gebruiker van deze 3D/BIM-software. Zaakvoerder Tom Wylein vertelt over de voordelen voor zijn bureau.

Archicad helpt ons de controle te behouden

Binnen niet afzienbare tijd wordt de Royale Belge in Brussel opgeleverd. Het voormalige verzekeringskantoor krijgt een mix van toepassingen waaronder een healthclub, hotel, restaurant en werkruimtes. Architecten Casper Pasveer en Wim Boesten van Bovenbouw Architectuur vertellen hoe ze met Archicad de controle over het ambitieuze project behielden. “Zonder de Teamwork-functie in Archicad was het niet gelukt.”

”Dankzij Archicad maken we beloftes waar”

Samen de wereld verbeteren; dat is waar Orange Architects in gelooft. Vanaf de eerste schetsen tot de voltooiing worden thema’s als duurzaamheid, sociale controle, welzijn en gezondheid uitgediept en opgenomen. Senior architect Florentine van der Vaart: “We willen gebouwen ontwerpen die een positief effect hebben op de kwaliteit van leven.”

Archicad ondersteunt ons werkproces van A tot Z

“Door Archicad kunnen wij met een klein team toch grote projecten draaien”, vertelt oprichter en architect Sander van de Weijer van BALK Architects. In deze casestudie neemt hij ons mee in de werkwijze binnen het bureau, waarbij 3D/BIM-software Archicad een essentiële functie heeft.

De rol van Archicad in transformatieproject Fort Isabella

Wanneer je de poort van Fort Isabella nadert, waan je je even in een andere tijd en plaats. De op historische grond gebouwde buitenstad ademt een unieke sfeer van 400 jaar geschiedenis gevangen in een moderne, stadse dynamiek. Aan de rand van het fort ligt het kantoor van WakkerArchitecten, dat een groot deel van het project heeft getransformeerd. Eigenaar Jan Hein Janssens: “3D-ontwerpen is de toekomst.”