>" /> >" />
Met Archicad is echt alles mogelijk

Met Archicad is echt alles mogelijk

SeARCH werkt al jaren met Archicad en heeft nu wel een heel speciaal project. Namelijk het Tony Chocolonely Chocolate Circus. Dit project laat zien dat niets te gek is voor Archicad.
SeARCH gebruikt Archicad direct in de eerste fase van een project. Na een aantal eerste schetsen gaan ze gelijk over naar het 3D modelleren, waar ze zoveel mogelijk detail in proberen te stoppen. Op deze manier worden de uitdagingen van een project meteen in de eerste fase gespot en kan hier gemakkelijk op ingespeeld worden.

We hebben voor Archicad gekozen vanwege de eenvoud en de gebruiksvriendelijke interface. Nieuwe collega’s raken snel vertrouwd met de software, ongeacht de software die ze eerder hebben gebruikt.

Het Tony’s Chocolonely Chocolate Circus (TCCC) is een groot en complex project met als hoogtepunt het rode paviljoen met een achtbaan. Ook is de gestapelde chocoladefabriek minstens zo bijzonder, aangezien die al honderd jaar niet meer gebouwd worden.

De renovatiefilters waren erg belangrijk voor dit proces.

Renoveren wordt gemakkelijk door Archicad

Tudor: “Pakhuis De Vrede moest gerenoveerd worden en passen bij de nieuwe functie van het gebouw. Om een goed beeld te krijgen is er een 3D-scan gemaakt van het gebouw en aangeleverd in Archicad. De renovatiefilters van Archicad waren hierbij erg belangrijk, omdat we goed moesten bijhouden wat er gesloopt, vervangen en nieuw toegevoegd moest worden.”
 
Het project is zeer complex doordat er rekening gehouden moet worden met veel factoren, zoals bijvoorbeeld het niet verstoren van de omgeving en de verschillende functionaliteiten van de gebouwen. “Het was heel belangrijk om dit goed te visualiseren, zo werd pas goed zichtbaar hoe de gebouwen en omgeving zich ten opzichte van elkaar verhouden. Met Archicad ging dit gemakkelijk, dankzij de 3D-weergave die alle informatie bevat en een zeer goede responsetijd heeft”.

 

Benieuwd naar meer Architects in Ctrl?


 

Met Rhino en Grasshoppper hebben we een achtbaan ontworpen.

Archicad is zeer flexibel

Tudor: “De 3D secties en ‘cutouts’ zijn voor dit project belangrijke features van Archicad. Maar de feature die ons het meest geholpen heeft in het ontwerpproces, is de live connectie met Rhino en Grasshopper. Daarmee konden we het belangrijkste deel van het TCCC ontwerpen, namelijk de achtbaan. We konden snel en eenvoudig previews maken en daarmee het design goed bestuderen.  Zo haalden we de beste opties uit het design, zowel vanuit het oogpunt van het ontwerp als dat van de bruikbaarheid. Mijns inziens is het meest indrukwekkende van het proces dat het hele digitale model op een bepaald moment slechts door twee mensen werd beheerd. Dat is voor mij het bewijs dat Archicad  eenvoudig is in gebruik, met een hoge flexibiliteit.”

Ook voor de prijs en licentie optie zou ik Archicad altijd aanraden voor kleine en medium grote projecten en bedrijven.

 

Over SeARCH

SeARCH staat voor Stedenbouw en ARCHitectuur en is een toonaangevend architectenbureau in Amsterdam. Het team bestaat het professionele internationale architecten, die projecten over de hele wereld uitvoeren. SeARCH gelooft in het slimmer gebruiken van grondstoffen om de natuur meer ruimte te geven. Ook geloven ze in samenwerking om een innovatieve en originele oplossing te creëren. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe bouwmethoden, producten en materialen.


Samenvatting

Bedrijf SeARCH
Branch Architectuur
HQ Amsterdam
Software Archicad
Uitdaging Een monumentaal pand renoveren, een deel nieuwbouw en een achtbaan ontwerpen in één project. 
Oplossing De Archicad renovatiefilter en de features Grashopper en Rhino.
Resultaten
  • Helder beeld monumentaal pand 
  • Inzicht in materialen 
  • Veel detail
  • Goed beeld voor de omgeving 
  • Eenvoudige goede previews 

Wil jij weten welke mogelijkheden Archicad biedt voor jóuw bedrijf? Plan dan een adviesgesprek in, gratis en vrijblijvend.