>" /> >" />
Van Revit naar Archicad

Van Revit naar Archicad

Van 2D naar 3D

3D is niet meer weg te denken uit de architectenwereld en zo ging ook Archivice over van 2D naar 3D. Een ingrijpende verandering die een beter beeld schept van de ontwerpen. Niet alleen voor de architecten zelf, maar juist ook voor andere partijen. Het belang van efficiënt samenwerken, werd zo steeds duidelijker en BIM werd geboren.

Niet alleen is het met behulp van een 3D-model eenvoudiger om grip te krijgen op je ontwerp maar ook om meer je ontwerp-filosofie in het gebouw tot uiting te laten komen.

Het fijne aan BIM is daarnaast dat alle ontwerp- en bouwdisciplines met eenzelfde model werken. De faalkansen & -kosten gaan daarmee behoorlijk omlaag, geeft Paul aan.


 

Overstappen op Archicad

BIM-software werd onmisbaar, maar hoewel Paul aanvankelijk voor Revit koos, bleek dit uiteindelijk niet bij zijn wensen te passen. Met name de kosten, onvoldoende service en het gemis van bepaalde bouwcomponenten, bracht hem aan de twijfel. Dat moest anders en na veel navraag en lang wikken en wegen viel de keuze op Archicad. “De overstap was heel makkelijk, ik kan zelfs documenten doorzetten vanuit Autocad waar we nu nog mee werken”, zegt Paul. Er is dus geen dubbel werk nodig en er gaat niks verloren. “Daarnaast is het geïntegreerde stukje issuemanagement enorm handig, want issues worden al in de ontwerpfase geconstateerd en opgelost”. Efficiënt werken dus, waarbij verantwoordelijkheden bij de juiste personen komen te liggen. En tot slot toon je je werk eenvoudig aan andere partijen.

Ik kan in Archicad veel beter presenteren, zodat mijn opdrachtgever en samenwerkingspartners meteen een goed beeld krijgen van het ontwerp. Heel handig en het geeft wederom tijdwinst.

Persoonlijke benadering

Paul is blij dat hij bij de aanschaf van Archicad goed wordt begeleid en er echt naar zijn wensen en problemen wordt geluisterd.

Wat ik heel prettig vind in de overstap naar Archicad is de persoonlijke benadering. Ik word niet als nummer behandeld.

Voorkeuren worden genoteerd en opgevolgd en er is altijd tijd voor vragen. Paul vertrouwt er dan ook op dat het een succes wordt en kijkt er naar uit om volledig met de intuïtieve software aan de slag te gaan.
 

Wil jij weten wat Archicad voor jou kan betekenen?

Bekijk de website voor meer informatie en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Probeer nu gratis

Of laat je inspireren en kijk het webinar: 7 voordelen van Archicad ten opzichte van Revit hier gratis terug.