Kick-Off Days for Architects 2019

12 september | 17 september | 19 september 2019 | Gent | Lummen | Mechelen

Drie info-avonden waarbij specialisten tijdens een vlot en luchtig panelgesprek pas afgestudeerde architecten op de hoogte brengen van hun rechten, plichten en mogelijkheden als stagiair-architect. Ontdek ook tal van tips & tricks van jonge én ervaren architecten.


Voor en na het panelgesprek vindt er een praktijkmarkt plaats waar ook KUBUS haar kennis ter beschikking stelt. 


Win ter plaatste diverse prijzen waaronder een ARCHICAD vierdaagse basiscursus.

 

Exclusief event voor interieurarchitecten en specialisten in binnenafwerking

24 september 2019 | Vanaf 13u00 | Regio St.-Niklaas

Tijdens de namiddag van 24 september bundelen 3ES en KUBUS hun kennis tijdens een exclusief event voor interieurarchitecten & specialisten in binnenafwerking.

De link tussen 3D Laserscanning, interieur, ARCHICAD en Twinmotion wordt onder de loep genomen en live gedemonstreerd.

Wat u mag verwachten:
- Life voorbeeld van 3D laserscanning adhv de locatie
- Modelleren | voor- en nadelen | formaten
- Renovatie tool
- Virtual Reality en BIMx
- Rendervideo in Twinmotion

Testdrive ARCHICAD en Solibri

iedere maand | Eindhoven, Hasselt, Amsterdam en Erpe Mere

Het oriënteren op de juiste software kan een hele klus zijn. Daarom organiseren wij testdrives. Volledig vrijblijvend kun je ARCHICAD en Solibri komen ervaren onder begeleiding van onze productspecialisten. Een praktische ervaring die als doorslaggevend wordt ervaren.

BIMPraat: BIM en issuemanagement, een sterke combi

26 september 2019 | Schiphol, Amsterdam

Deze BIMPraat is de eerste BIMPraat on Tour. Tijdens deze sessie leert u hoe u een effectief BIM-proces creëert met Issuemanagement. Complexe spreadsheet, storende telefoontjes en rommelig e-mailverkeer om BIM-issues te communiceren en beheren: het is niet meer van deze tijd. Vanaf het ontwerp, tijdens de uitvoeringsvoorbereiding, maar ook bij de uitvoering is issuemanagement belangrijk. Het voorkomt fouten en dubbel werk, en het geeft heel veel overzicht in het BIM proces.

Bedrijven die in BIM werken, vinden steeds meer fouten in aangeleverde modellen. Hoe zorgen zij ervoor dat deze fouten worden opgelost? Dat is één van de centrale vragen tijdens deze BIMPraat. Ronald de Graan van KUBUS behandelt manieren om met BIM slimmer samen te werken in projectteams en hoe met issuemanagement meer valt te halen uit het BIM-proces. Tevens presenteren Bilal Kechou en Arjan Toet van Schiphol Nederland BV aan de hand van een praktijkvoorbeeld hoe zij omgaan met issuemangement.  

Architect NOT Architecture

3 oktober | Kunsthal, Rotterdam

Een prachtig event dat dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden wordt, en KUBUS is trotse hoofdsponsor. Op donderdag 3 oktober worden in de Kunsthal in Rotterdam 3 architecten geïnterviewd: Daniel Libeskind (Libeskind Studio), Sylvia Karres (Karres Brands) en Francine Houben (Mecanoo). Dit event start om 18:30 uur en eindigt met een borrel rond 23:00 uur. Koop nu uw ticket online voor slechts 20 euro.

ARC Awards

7 november | Pakhuis West, Amsterdam

ARC Awards is een initiatief van de Architect, in samenwerking met partners. KUBUS is een van de hoofdsponsors van dit event. De Awards belichten het allerbeste werk in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail, innovatie, development, stedenbouw, jong talent en oeuvre.