Start vandaag nog met leren!

Ga je voor het eerst aan de slag met Archicad? Dan is onze online Archicad basiscursus geschikt voor jou! We bieden deze cursus in twee varianten: klassikaal of individueel. Na afronding beschik je over alle kennis en kunde om zelfstandig met Archicad aan de slag te gaan. Bij beide cursussen ontvang je, wanneer je alles met voldoende resultaat hebt afgerond, een gepersonaliseerd certificaat.

Nieuw

Archicad basiscursus in de KUBUS Academy  

Leer jij het beste op je eigen gekozen moment en in je eigen tempo? Kies dan voor onze individuele Archicad basiscursus in de KUBUS Academy. Je kunt rekenen op de volgende voordelen:

 • Je bepaalt zelf het tempo.
 • Je volgt de cursus wanneer het jou uitkomt.
 • Je kunt deelnemen aan een wekelijks spreekuur waar je vragen kunt stellen.
 • Je hebt drie maanden de tijd om de cursus af te ronden + één maand naslagwerk.
 • De kosten van de cursus zijn €1090,- p.p. . Voor KeyMembers is de cursus €990,- p.p. .

Je kunt de Archicad basiscursus in de KUBUS Academy aanschaffen via onze webshop. Eén aankoop is bedoeld voor één persoon.

Archicad basiscursus met cursusleider

Heb je liever les van een cursusleider? Dan raden we de klassikale online variant van de Archicad basiscursus aan. Daarmee beschik je over de volgende voordelen:  

 • Je volgt de cursus onder begeleiding van een BIM-productspecialist.
 • Je hebt les op vaste data en tijden.
 • Je volgt de cursus samen met maximaal 8 andere cursisten.
 • De cursus is na 2 volle en 4 halve dagen volledig afgerond.
 • De kosten van de cursus zijn €1695,- p.p. . Voor KeyMembers is de cursus €1495,- p.p. .

Wil je graag deze cursus volgen of meer informatie?

Header_KubusPatroon_Smal

”Tijdens de cursus van de KUBUS Academy krijg je de basisvaardigheden erg goed mee. Ook was het erg fijn dat er op meer specifieke toepassingen werd ingegaan”

– Nynke Krabbenborg, Schippers Architecten

”Mijn ervaring met de basiscursus Archicad was heel positief. Heel fijn om stap-voor-stap meegenomen te worden in de grondbeginselen van Archicad. Na de cursus kon ik er direct gericht mee aan de slag”

– Patrick Vonk, TAKarchitecten

Archicad basiscursus met cursusleiderInhoud van de cursus

Dag 1 en 2

De eerste twee dagen staan in het teken van algemene basis-tekenvaardigheden en het maatvast werken, gevolgd door het modelleren met de verschillende gereedschappen. Om alle kennis in een project toe te leren passen, wordt tijdens dag 2 gestart met het modelleren van een cursushuis. 

Dag 3 t/m 6

De tweede helft van de cursus wordt er aandacht besteed aan het genereren van tekeningen en het toevoegen van annotaties. Je leert onder andere een project structureren door verschillende Views aan te maken. Natuurlijk komen er ook allerlei tips aan bod om sneller, makkelijker en slimmer te werken. Met de intuïtieve interface van Archicad profiteer je immers van maximale ontwerpvrijheid en zeer efficiënte ontwerpprocessen.

“Tijdens de cursus heb ik veel handige tips gekregen en onder andere geleerd hoe ik met shortcuts moet werken.” – Peter Geraerts, Cocoon Architecten

Praktische informatie

Locatie

Deze cursus voor Archicad wordt volledig online gegeven. De verschillende lessen worden verspreid over zes dagen:

 • Dag 1-2: volle dagen
 • Dag 3-4-5-6: halve dagen

De dagen van de cursus staan vast. Het is helaas niet mogelijk om de dagen te verspreiden over verschillende cursusmomenten.

Kosten
De kosten voor deze cursus zijn €1.695,- per deelnemer. KeyMembers genieten van korting en betalen €1.495,- per deelnemer.

Archicad basiscursus op locatie
Een basiscursus live op locatie is alleen mogelijk als Maatwerk. De cursus is exclusief voor jullie bureau en vindt daar ook plaats. De kosten zijn afhankelijk van de inhoud van het Maatwerk.

arch_register_pbo
Architectenregister (NL)

Onze cursussen worden door het architectenregister erkend als activiteiten voor permanente beroepsontwikkeling. Bij elke cursus staat het aantal PBO uren vermeld. Zie ook de website van het architectenregister.

Dienstverlener-kmop-(1)
KMO-portefeuille (BE)

Wij zijn gecertificeerd als ‘Erkende dienstverlener voor KMO-portefeuille voor de pijler Opleiding’. Door deze subsidieregeling kun je een deel van de kosten van een van onze opleidingen terugkrijgen. Lees hier meer.

orde-van-architecten-logo
Permanente Vorming (BE)

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten heeft KUBUS geaccrediteerd voor al haar cursussen en activiteiten. Architecten en architect-stagiairs krijgen vormingspunten voor deelname hieraan.