Online Archicad basiscursus

Ga je voor het eerst aan de slag met Archicad? Dan is deze Archicad basiscursus geschikt voor jou. Na afronding van de cursus ben je namelijk klaar om zelf met Archicad aan de slag te gaan!

In kleine groepjes van maximaal 8 cursisten zorgen onze BIM-productspecialisten ervoor dat je vertrouwd raakt met alle basisprincipes. Je leert o.a. hoe je een project opzet en hoe je daar uiteindelijk bouwkundige tekeningen uit kunt genereren. Archicad onder de knie krijgen is hiermee een fluitje van een cent!

“Het contrast met opleidingen van andere software-leveranciers is zéér groot: de basiscursus van KUBUS is een goed gestructureerde opleiding met erg gemotiveerde cursusleiders.” – Paul Gijsemans, GDesign Architecten

Inschrijven Archicad basiscursus

Inhoud van de Archicad cursus

Dag 1 en 2

De eerste twee dagen staan in het teken van algemene basis tekenvaardigheden en het maatvast werken, gevolgd door het modelleren met de verschillende gereedschappen. Om alle kennis in een project toe te leren passen, wordt tijdens dag 2 gestart met het modelleren van een cursushuis. 

Dag 3 t/m 6

De tweede helft van de cursus wordt er aandacht besteed aan het genereren van tekeningen en het toevoegen van annotaties. Je leert onder andere een project structureren door verschillende Views aan te maken. Natuurlijk komen er ook allerlei tips aan bod om sneller, makkelijker en slimmer te werken. Met de intuïtieve interface van Archicad profiteer je immers van maximale ontwerpvrijheid en zeer efficiënte ontwerpprocessen.

“Tijdens de cursus heb ik veel handige tips gekregen en onder andere geleerd hoe ik met shortcuts moet werken.” – Peter Geraerts, Cocoon Architecten

Praktische informatie

Deze cursus voor Archicad wordt volledig online gegeven. De verschillende lessen worden verspreid over zes dagen:

  • Dag 1-2: volle dagen
  • Dag 3-4-5-6: halve dagen

De dagen van de cursus staan vast. Het is helaas niet mogelijk om de dagen te verspreiden over verschillende cursusmomenten.

Kosten
De kosten voor deze cursus zijn € 1.695,- per deelnemer. KeyMembers genieten van korting en betalen € 1.495,- per deelnemer.

Archicad Basiscursus op locatie
Een basiscursus live op locatie is alleen mogelijk als Maatwerk. De cursus is exclusief voor jullie bureau en vindt daar ook plaats. De kosten zijn afhankelijk van de inhoud van het Maatwerk.

arch_register_pbo
Architectenregister (NL)

Onze cursussen worden door het architectenregister erkend als activiteiten voor permanente beroepsontwikkeling. Bij elke cursus staat het aantal PBO uren vermeld. Zie ook de website van het architectenregister.

Dienstverlener-kmop-(1)
KMO-portefeuille (BE)

Wij zijn gecertificeerd als ‘Erkende dienstverlener voor KMO-portefeuille voor de pijler Opleiding’. Door deze subsidieregeling kun je een deel van de kosten van een van onze opleidingen terugkrijgen. Lees hier meer.

orde-van-architecten-logo
Permanente vorming (BE)

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten heeft KUBUS geaccrediteerd voor al haar cursussen en activiteiten. Architecten en architect-stagiairs krijgen vormingspunten voor deelname hieraan.