Header_Kubuspatroon-14

Hoe maak ik gebruik van de KMO?

Procedure KMO-portefeuille

Wanneer je gebruik wilt maken van de KMO-portefeuille dien je een steunaanvraag in te dienen. Deze kan bij de KMO enkel ingediend worden op basis van een inschrijving, waarbij er per inschrijving slechts één steunvraag mag worden ingediend. De steunaanvraag moet uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na de startdatum van de opleiding ingediend worden. Een deel van de totale kosten van de opleiding zijn declarabel. Klik hier voor meer informatie over subsidies.

Stap 1: Registratie bedrijf

Registreer je bedrijf eerst op de website van de KMO-portefeuille.
Hiervoor heb je een token of een elektronische identiteitskaart (eID) nodig.

Stap 2: Aanvraag subsidie

Opgelet: je kan de aanvraag reeds indienen voor de ontvangst van je factuur. De aanvraag dient ten laatste binnen 14 kalenderdagen na de aanvang van de opleiding worden ingediend.

Stap 3: Betalen

Na goedkeuring van het project krijg je een betalingsuitnodiging van KMO-Portefeuille. Als kleine onderneming betaal je 70% van het opleidingsbedrag (excl. BTW) aan KMO-Portefeuille, een middelgrote onderneming betaalt 80%. Je hebt 30 kalenderdagen de tijd om dit te doen na de betalingsuitnodiging.
Na ontvangst van je betaling stort de Vlaamse overheid het overige percentage (excl. btw) van het opleidingsbedrag in de elektronische portefeuille. Je zal hiervan een mail ter bevestiging krijgen. Vanaf 1 januari 2020 bedraagt het maximale steunplafond per jaar € 7.500 steun.

De elektronische portefeuille bevat nu 100% van het opleidingsbedrag (excl. BTW). Via de betaalknop van KMO-portefeuille kan je nu het opleidingsbedrag (excl. BTW) aan KUBUS betalen. Gelieve het factuurnummer als referentie op te geven.

KUBUS BV
IBAN: NL97RABO 0137 982 070
Referentie: het factuurnummer

Stap 4: Proficiat

Na deze handelingen is de factuur voldaan.