vijf verschillende projecten van Dok architecten met iedere een eigen aquarel tekening.

Het schetsontwerp vormt een integraal onderdeel van het ontwerpproces bij Dok architecten. Gedurende dit proces hanteren zij een onderzoekende benadering waarbij ze schetsen maken op papier of op de tablet.

Maar hoe wordt deze schetscultuur geïntegreerd in het werken met Archicad? En hoe worden de mogelijkheden van Archicad optimaal benut voor deze bijzondere projecten? Tijdens deze Architects in Ctrl-sessie belichten Marta Meijer en Luuk de Rouw van Dok architecten de overgang van schets naar realisatie in Archicad. Dit doen ze aan de hand van verschillende thema’s en projecten:

  • Visualiseren direct uit het model – Toegelicht aan de hand van de projecten ‘Marktplein’ en ‘Sawa Harga’
  • Van schets tot schroef – Het BIM proces toegelicht aan de hand van project ‘Wilhelminawerf’
  • Bijzonder metselwerk – Onderzoek en werkwijze in Archicad aan de hand van projecten ‘The George’ en ‘PC Hooft’

Meld je nu gratis en vrijblijvend aan!

Online

21 jun 2023

14:00

Gratis

Over de sprekers

Marta Meijer is een gepassioneerde architect die elke dag geniet van de diversiteit en unieke benadering die haar vak vereist. Ze waardeert het werken met mensen en het behalen van tastbare resultaten. Bij Dok architecten kan ze haar creativiteit en precisie combineren. Het team en de bijzondere projecten maken haar werk als architect extra lonend.

Luuk de Rouw combineert als architect, projectleider en BIM-coördinator zijn passie voor het creëren en nieuwsgierigheid voor het hoe en waarom. Hij waardeert erg het sociale aspect en de precisie in zijn werk, waarbij hij energie en enthousiasme kan uiten. Elk project is een plezierige uitdaging dankzij het schetsen en de dynamische werkomgeving zonder vastomlijnde architectuur.

het logo van Dok architecten

Over Dok architecten

dok architecten is een team van enthousiaste, vlotte en deskundige architecten. Ze zijn bedreven in verschillende projecten, waaronder woningbouw, cultureel erfgoed, bedrijfsgebouwen, scholen, musea, stedelijke ontwikkeling, renovaties en transformaties.

Hun architectuur weet de verbeelding te prikkelen. Ze creëren vanzelfsprekende gebouwen die goed passen bij de omgeving en een relatie hebben met mens en dier. Of het nu gaat om een tiny house of een museum, elk project krijgt een uniek karakter.

Met hun ideeën streven ze ernaar om mensen samen te brengen. Ze stimuleren verbinding en activiteit, of juist rust, daar waar het nodig is. Hun doel is om ruimtes te ontwerpen die de behoeften van de gebruikers bevorderen en versterken.