BIM'mers aan het woord

mortelmans van tricht | Borja Martinez

mortelmans van tricht staat projectontwikkelaars en investeerders bij door op ingenieuze wijze terreinen te hertekenen en te herbestemmen tot kwalitatieve woon- en werkomgevingen. In hun werkzaamheden staat BIM centraal en voor het modelleren maken ze uitsluitend gebruik van Archicad. In deze sessie van BIM’mers aan het woord geeft Borja Martinez inzicht in hun BIM-proces en hoe Archicad hierbij gebruikt wordt.

Gratis inschrijven

Inhoud van de sessie

BIM toegepast op: 
  • Voorontwerp: het berekenen van oppervlakteschema’s afhankelijk van grondsoort, BVO’s, rekenregels voor parkeerplaatsen, etc.
  • Ontwerpfase: het gebruik van Twinmotion in communicatie met de klant.
  • Bouwaanvraag: het gebruik van de nieuwe template om verschillende tekeningen te maken.
  • Aanbesteding: het gebruik van raam- en deurschema’s, en de nieuwe procedure voor het berekenen van grondwerken.
  • Uitvoering: het coördineren van verschillende modellen met behulp van IFC-exports, BIMcollab als coördinatietool en het gebruik van de BCF-manager om clashes door te sturen.  

Let op: deze sessie van BIM’mers in het woord wordt gegeven in het Engels.


mortelmans-header-(1).png

Over mortelmans van tricht

mortelmans van tricht architecten, gevestigd in Antwerpen, werd opgericht in 2017 door architecten Sebastian Mortelmans en Filip Van Tricht. Het architectenbureau heeft een sterk team bestaande uit een gezonde mix van zeer ervaren rotten en dynamisch jong geweld. Het team helpt bedrijven verder te groeien door het doordacht concipiëren, ontwerpen en duurzaam bouwen van hun gedroomde werkplek.

Gratis inschrijven