Maximaal rendement bij renovaties & restauraties met BIM & Archicad

Bij veel ontwerpprocessen speelt BIM een onmisbare rol. Toch twijfelen architecten nog over het gebruik van BIM-software bij restauraties en renovaties. Maar waarom? BIM maakt het bouwproces sneller en efficiënter wat leidt tot kwalitatievere restauraties en renovaties en meer rendement.

Tijdens dit event in Leuven vertellen Marc Heylen van 3ES en Pieter Vandewalle van studiov2 over hoe je met 3D-scannen, orthofoto's, fotogrammetrie, modelleerwerk in Archicad optimaal rendement behaalt bij restauratie- en renovatieprojecten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De voordelen van 3D-scanning, orthofoto's en fotogrammetrie
  • Het omzetten van een 3D-scan naar een 3D-model in Archicad
  • De beste werkmethodiek om met het 3D-model om te gaan

Meld je gratis aan

3ES houdt zich bezig met het accuraat weergeven van gebouwen, infrastructuur, installaties en objecten. De focus ligt op 3D laserscanning, 2D tekenen en 3D modelleren in verschillende software, waaronder Archicad. Ze verzamelen de nodige accurate meetinformatie en leveren vervolgens digitale grafische modellen op maat aan.

Marc Heylen, zaakvoerder en projectleider bij 3ES, is actief in het opmeten van installaties en gebouwen door middel van 3D laserscanning. Tevens ondersteunt hij met zijn team klanten met vragen wat betreft scanning, fotogrammetrie en modelleerwerk.

studiov2 is ervan overtuigd dat elke bouwpartner met BIM een stap voorwaarts kan zetten in het verbeteren van de workflow. Via heldere BIM-scans, een uitgekiende implementatiebegeleiding, een duidelijk aanbod met opleidingen op maat, projectgebonden ondersteuning en coördinatie helpen ze klanten om een BIM-volwassen bedrijf te maken dat op termijn op eigen kracht de uitdagingen van morgen aankan.

Pieter Vandewalle is mede-eigenaar bij studiov2. Hij helpt klanten met het behalen van meer efficiëntie met modelleren, implementeren en ontwikkelen op het gebied van BIM.

Praktische informatie

Locatie: Radisson Hotel in Leuven.

Voor wie: Architecten die nog niet met Archicad werken.

Kosten: Gratis. 

Programma:
09.30u: Ontvangst
10.00u: Presentatie 3ES & studiov2
12.00u: Archicad highlights
12.30u: Lunch
13.30u: Einde

Opname: Kun je niet aanwezig zijn? Meld je dan alleen aan voor de opname, dat kan via deze pagina. Na afloop sturen we je dan een video van de presentatie toe.


Meld je vandaag nog gratis aan!

Aanmelden voor 15 november in Leuven