The best of Archicad

Ontdek in een korte videoreeks de beste tools uit de Archicad 3D-modelleersoftware

Ontdek in de videoreeks "The best of Archicad" een selectie van de allerbeste tools uit de Archicad 3D-modelleersoftware. De praktische video's geven jou gemakkelijk en snel een goed beeld van de meest gewaardeerde tools die jij kunt gebruiken binnen Archicad. 

Schrijf je snel in en ontdek in vijf korte video's meer over:

 • Renovatietool
 • Curtain wall tool
 • Teamwork
 • Meetstaat Manager
 • BIMx

We merken elke dag opnieuw dat Archicad niet alleen voor, maar ook door architecten wordt ontwikkeld en zelfs mee evolueert op de noden van een architect!

Robby Vandenhouwe - Architect-Partner U/Define architects

 

Wat kan ik met deze vijf tools? Een overzicht:

We geven je alvast een korte uitleg over deze vijf handige tools. Zo weet jij nu al welke video's voor jou het meest interessant zijn!

 • Renovatietool
  Met de renovatietool kan men binnen hetzelfde project werken aan de huidige én de toekomstige toestand. Bovendien kun je ook eenvoudig tekeningen van de bestaande situatie, nieuwe situatie én overzichten van de te slopen en te bouwen onderdelen uit het model halen. Voordeel is ook dat niet eerst de gehele bestaande situatie uitgewerkt hoeft te worden als basis voor de nieuwe situatie.

 • Curtain wall tool
  Met het vliesgevel (Curtain Walls) gereedschap kan binnen een aantal klikken een volledige vliesgevel geplaatst worden. Deze instellingen kan men zelf configureren waardoor een vliesgevel op meerdere manieren inzetbaar is. Om een vliesgevel te wijzigen kan gebruik gemaakt worden van een extra 3D bewerkingsmodus of het instellingenvenster.

 • Teamwork tool
  De Archicad werkmethodiek gaat uit van een gebouwmodel. Dit model bevindt zich meestal in één projectbestand. Om met meerdere mensen aan een project te kunnen werken, dienen meerdere personen toegang te hebben tot hetzelfde bestand. Teamwork maakt dit mogelijk.

 • Meetstaat Manager
  In België is de architect verantwoordelijk voor de gemeten hoeveelheden van het projectontwerp, dit wordt opgesteld in een meetstaat. De meest gebruikte meetstaat codering is deze van de VMSW. De Meetstaat Manager is een hulpmiddel om de VMSW-meetstaat in Archicad in grote mate te automatiseren, zodat de output geïntegreerd kan worden in eigen meetstaat- en lastenboekdocumenten.

 • BIMx
  Met BIMx is het mogelijk om door het gebouw heen te lopen vóórdat het gebouwd is. Gebruik BIMx om de inpassing van het ontwerp binnen de omgeving te presenteren of laat de klant het ontwerp zelf ervaren. BIMx kan ook gebruikt worden om ontwerp-aspecten van het gebouw te toetsen, bijvoorbeeld de routing door het gebouw. Belangrijke punten die niet gemist mogen worden, kunnen in een presentatie binnen het BIMx model opgeslagen worden.

 

Inschrijven voor The best of Archicad

De videoreeks ontvangen?

Vul het formulier in:

Copyright © 2021 KUBUS BV. Alle rechten voorbehouden