Masterclass 2018 BE

Masterclass BIM

 leer van praktijkvoorbeelden van anderen


     
Locatie en datum:

Boechout (Antwerpen)
dinsdag 16 oktober

Lessons learned in BIM

Diverse partijen die deelnemen aan het BIM project PXL-MAD School of Arts te Hasselt vertellen hoe de samenwerking in BIM is verlopen. Over het ontwerp en het verhaal hierachter, de uitvoering, de gebruikte software en waar BIM zijn voordelen heeft gehad binnen dit project. Zij laten zien dat openBIM (ieder werkt met de software die het best past bij zijn discipline) echt werkt. Nadien is een panelgesprek gepland, waar vragen gesteld kunnen worden door het publiek. Je hebt de mogelijkheid tot een virtueel werfbezoek voor en na het programma. We sluiten af met een receptie en netwerkmoment.

Voorlopig programma

12.30u : Ontvangst*
13:00u Welkom door Joeri Schellens, Bestuurder-directeur Vanhout en voorzitter Het Netwerk CB Antwerpen
13.30u : Architect - a2o architecten
14.15u : Ing. Stabiliteit - Estabilis
14.45u : Ing. Technieken - Boydens
15.00u : Pauze*
15.30u : Aannemers - Willemen Construct & Vanhout
16.30u : Panelgesprek
16.50u : Receptie & netwerken*

* Virtueel werfbezoek met BIMx

Locatie

Hof van Reyen | Oudebaan 37, 2530 Boechout, België
Parkeren tegenover de locatie.
 

Gratis deelname

Kom ook naar de Masterclass BIM op dinsdag 16 oktober die wij in samenwerking met Confederatie Bouw Antwerpen organiseren. Het zal plaatsvinden in Boechout (Antwerpen). Meer informatie over deze dag volgt later. Deelname aan dit unieke event is gratis, maar inschrijven is verplicht om deelname te garanderen.
 

De BIMmende partijen van PXL-MAD School of Arts

Diepenbeek en Hasselt tellen samen zo'n 22.800 studenten. Door de sterke groei van het aantal studenten is de uitbreiding van de PXL-Campus Hasselt absoluut noodzakelijk. De provincie Limburg verleent dan ook een waarborg voor de lening van 15 miljoen euro waarmee PXL een multifunctioneel campusgebouw zal bouwen. Betrokken Partijen bij het project zijn onder andere PXL Opdrachtgever, A2O Architecten, Willemen Construct (KUMPEN), Vanhout hoofdaannemers, Studiebureau Boydens technieken, Studiebureau Establis stabiliteit en Macobo studiebureau.
  
 
         

Virtueel werfbezoek tijdens de Masterclass

BIMx, de Virtual Reality (VR) tool van Graphisoft ARCHICAD, laat toe om toekomstige gebouwen te bezoeken in een virtuele omgeving. Om van een optimale virtual reality ervaring te genieten krijg je van ons een BIMx VR bril. Hierdoor wanen bezoekers zich daadwerkelijk in het project. BIMx is een unieke tool voor de visualisatie van projecten en vormt een ideaal discussieplatform voor de architect en bouwheer. Het project PXL-MAD School of Arts is tijdens de Masterclass te bezoeken door een virtuele wandeling met een VR bril, bij ontvangst, de pauze en tijdens de receptie.
Deze Masterclass BIM wordt mede mogelijk gemaakt door
Confederatie Bouw Antwerpen en Hogeschool PXL.