Masterclass BIM

 leer van praktijkvoorbeelden van anderen

Diverse partijen die deelnemen aan het BIM project PXL-MAD School of Arts te Hasselt vertelden hoe de samenwerking in BIM is verlopen. Over het ontwerp en het verhaal hierachter, de uitvoering, de gebruikte software en waar BIM zijn voordelen heeft gehad binnen dit project. Zij lieten zien dat openBIM (ieder werkt met de software die het best past bij zijn discipline) echt werkt. De Masterclass was met ruim 200 bezoekers een groot succes.

 

BIMx en het model

Een virtuele wandeling door je 3D model maakt je ontwerp voor iedereen inzichtelijk. Of het nu gaat om een woning of een complexer gebouw, zoals een ziekenhuis: met BIMx krijg je een realistische indruk, van het ontwerp, maar ook tijdens de uitvoeringsfase. In plaats van communiceren over tekeningen zal het nu echt gaan over de beleving van de ruimte of de maakbaarheid van het ontwerp.

Hiernaast staan 2 downloads: de BIMx app én het BIMx model van a2o architecten. De downloads zijn uiteraard gratis, én veilig.
 
BIMx app
 
   

  
app store

  
play store


 
BIMx model
 
   

  
PXL-MAD School of Arts,
a2o architecten

De presentaties

Joeri Schellens, Vanhout en voorzitter Het Netwerk CB Antwerpen & Stefan Eerlingen, KUBUS | Welkomstwoord
Michel Janssens & Killian Nekeman | Architect - a2o Architecten
Jeroen de Heel | Ing. Stabiliteit - Establis
Dieter Heremans | Ing. Technieken - Boydens
Sien van der Have | Aannemers en onderaannemers - Willemen Construct

Sfeerimpressie Masterclass

   
 
   

De BIMmende partijen van PXL-MAD School of Arts

Diepenbeek en Hasselt tellen samen zo'n 22.800 studenten. Door de sterke groei van het aantal studenten is de uitbreiding van de PXL-Campus Hasselt absoluut noodzakelijk. De provincie Limburg verleent dan ook een waarborg voor de lening van 15 miljoen euro waarmee PXL een multifunctioneel campusgebouw zal bouwen. Betrokken Partijen bij het project zijn onder andere PXL Opdrachtgever, A2O Architecten, Willemen Construct (KUMPEN), Vanhout hoofdaannemers, Studiebureau Boydens technieken, Studiebureau Establis stabiliteit en Macobo studiebureau.
  
 
         
Deze Masterclass BIM werd mede mogelijk gemaakt door
Confederatie Bouw Antwerpen en Hogeschool PXL.