Masterclass BIM

 leren van praktijkvoorbeelden

Sinds enkele jaren organiseren we Masterclasses waarin diverse bouwpartners hun manier van samenwerken in BIM presenteren. Dit jaar vertelde onder andere LEVS architecten welke rol BIM heeft gespeeld in de diverse projecten aan de Cruquiusweg. Samen met partners vanuit de ontwerpende en uitvoerende kant deelden zij hun ervaringen, concrete praktijkvoorbeelden en de 'lessons learned'.
 

BIMx en het model

Een virtuele wandeling door je 3D model maakt je ontwerp voor iedereen inzichtelijk. Of het nu gaat om een woning of een complexer gebouw, zoals een ziekenhuis: met BIMx krijg je een realistische indruk, van het ontwerp, maar ook tijdens de uitvoeringsfase. In plaats van communiceren over tekeningen zal het nu echt gaan over de beleving van de ruimte of de maakbaarheid van het ontwerp.

Hiernaast staan 2 downloads: de BIMx app én het BIMx model van LEVS architecten. De downloads zijn uiteraard gratis, én veilig.
 
BIMx app
 
   

  
app store

  
play store


 
BIMx model
 
   

  
De Binnenbocht,
LEVS architecten

De Presentaties

 
 

Karst Hagedoorn | Amvest

 

Jurriaan van Stigt | LEVS architecten

  
 

Mark Halbmeijer | APTO

 

Danny Pietersen | Pieters bouwtechniek

  
 

Hanneke Pronk | Basalt

 

Erik Bijen | Koopmans

  
 

Pdf's van de presentaties

 
Amvest
LEVS architecten
APTO
Pieters bouwtechniek
Basalt
Koopmans
Hibex

Michael Hermes | Hibex

   

Sfeerimpressie Masterclass

   
 
   
 
   

Gebiedsontwikkeling Cruquiusweg Amsterdam

Cruquius transformeert van een voormalige industriële zone naar een nieuw en levendig woon- een werkgebied. Gevarieerde architectuur wordt afgewisseld met gerestaureerde historische gebouwen. Er is veel aandacht voor groen, biodiversiteit en duurzaamheid. En het omringende water speelt een hoofdrol op Cruquius met zijn nieuwe boardwalk aan de Entrepothaven. Een geweldige nieuwe plek in Amsterdam.