Kubus PERSBERICHT | 23 maart 2016 
Ibis en KUBUS bundelen krachten voor STABU besteksoftware


EINDHOVEN, LEIDSCHENDAM, 23 maart 2016 - Vandaag kondigen Ibis en KUBUS aan hun krachten te gaan bundelen voor het leveren van besteksoftware. Ibis heeft besloten om de doorontwikkeling van hun software voor bestekken zijnde IBIS-STABU en BouwBestek te staken.

Jeroen van der Laar, managing partner Ibis: "Wij hebben de afgelopen jaren onze focus verlegd en vinden dat een product voor het schrijven van STABU bestekken niet meer past in het productportfolio. Om onze klanten goed van dienst te zijn is de samenwerking met KUBUS gezocht vanwege hun uitstekende en toekomstbestendige software op dit terrein.

Er is een een overstapregeling tot stand gebracht waarbinnen klanten van Ibis gedurende het gehele jaar 2016 gratis kunnen overstappen naar de basisversie van KUBUS Spexx. Speciaal voor Ibis gebruikers organiseert KUBUS enkele kennissessies met uitleg over de werking van KUBUS Spexx. Men leert in een halve dag hoe een bestek geschreven wordt met KUBUS Spexx. Deze kennissessies vinden plaats in de middag van 12 april en 3 mei aanstaande.

Erik Pijnenburg, directeur KUBUS: "Wij verwelkomen de gebruikers van de besteksoftware van Ibis graag als nieuwe klanten. Onze bestekverwerker KUBUS Spexx zal snel vertrouwd aanvoelen doordat deze veel functies bevat die ook in IBIS-STABU en Bouwbestek aanwezig zijn.

KUBUS Spexx 5 is de opvolger van Kubus Stabu 4 Element en kan gebruikt worden voor alle soorten bestekken. Zowel STABU bestekken als Element bestekken gebaseerd op NL/SfB of NEN2699 zijn mogelijk. KUBUS Spexx ondersteunt het nieuwe Open Specificaties Formaat (OSF) waarmee bestekken onafhankelijk van de gebruikte systematiek uitgewisseld kunnen worden en ook catalogi aangeboden kunnen worden.

Gebruikers van Ibis ontvangen op korte termijn een brief met de mogelijkheden.

 

Over Ibis
Het Integraal Bouw Informatie Systeem - Ibis, is de naam van onze software, ontwikkeld voor alle betrokkenen bij bouw- en GWW-projecten, door bouwkundigen, civiel technici en IT-ers van Brink Groep. Ter ondersteuning van de totale levenscyclus van elk type gebouw, kunstwerk of infrastructuurtracƩ. Ibis is open en daardoor eenvoudig te integreren met andere ontwerp-, administratie- of ERP-software. Ibis software wordt al ruim 30 jaar gebruikt door architecten, adviseurs, aannemers, bouwbedrijven, overheden, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Zij ramen, calculeren, begroten, plannen en administreren daar dagelijks hun bouw- en infrastructuurprojecten mee. Verder wordt Ibis door steeds meer vastgoedbeheerders gebruikt voor het begroten en plannen van het meerjarenonderhoud (MJOP).

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issue management met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 3.500 klanten in de bouw internationaal.

Meer informatie
Jeroen van de Laar | j.van.de.laar@brinkgroep.nl | T. +31(0)70 301 5321 | www.ibis.nl
Lotje van Rijsoort | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950 | www.kubusinfo.nl/kubusspexx
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden