Nog 2 dagen: ARCHICAD 22 met gratis iPad

Tot en met 31 maart krijgt u bij aanschaf van een licentie ARCHICAD 22 mét KeyMember abonnement, een iPad inclusief cover cadeau. U kunt dan direct met BIMx een virtuele wandeling maken door uw 3D model. Ervaar het gebouw voordat het gebouwd is en neem al uw plannen digitaal mee naar de opdrachtgever of de bouwplaats.
Ik heb interesse
 

Seminarreeks 'Architecten aan het woord'
De komende maanden organiseert KUBUS op 8 locaties in Nederland seminars waar architecten vertellen hoe zij de stap naar BIM hebben gemaakt. Deze seminars zijn bedoeld voor architecten en bouwkundigen die nog niet werken met BIM en die meer willen weten over een geïntegreerde modelgebaseerde manier van werken, en over de beste ontwerpsoftware met alle vrijheid in creativiteit.

Voor de maand april zijn er in de volgende steden nog een aantal plekken beschikbaar. Meld u snel aan.
  • dinsdag 2 april in Den Haag | Zeinstra & Verbeek architecten
  • donderdag 4 april in Amsterdam | MEESVISSER
  • dinsdag 16 april in Zwolle | Baints BouwDesign
Alle data & Aanmelden
 

Ontbijtsessies Circulair Design

Op 9 en 11 april organiseren we Ontbijtsessies over BIM in relatie tot Circulair Design. Femke Kamp (specialist Duurzaamheid, werkzaam aan de UvA) en Remco Vonk (BIM manager bij Rijnboutt) vertellen hoe BIM kan bijdragen aan circulair bouwen. Tevens wordt getoond hoe een Madaster materialenpaspoort gemaakt wordt en wat de toegevoegde waarde hiervan is.
  
Informatie & Aanmelden
 

BIMPraat bij KUBUS: BIM issuemanagement & Schiphol

De BIMPraat van donderdag 11 april is de eerste BIMPraat 'on Tour'. Deze vindt plaats op ons kantoor in Eindhoven. Tijdens deze sessie leert u hoe u een effectief BIM-proces creëert met issuemanagement. Verder spreekt de BIM-adviseur van Schiphol Group over de inzet van BIM bij het ontwerpen en uitvoeren van bouwprojecten op de Nederlandse luchthaven.
Aanmelden BIMPraat
 

Masterclass - terugblik

Eind vorig jaar organiseerden we een Masterclass BIM. Onder andere LEVS architecten en Pieters Bouwtechniek vertelden welke rol BIM heeft gespeeld in de diverse projecten aan de Cruquiusweg. Samen met partners vanuit de ontwerpende en uitvoerende kant deelden zij hun ervaringen en de 'lessons learned'. Heeft u het gemist? Bekijk dan de video's op onze website en download het BIMx model.
Lees meer
 

LIAG 100 jaar

Architectenbureau LIAG uit Den Haag viert deze maand een zeer bijzondere mijlpaal. Ze bestaan namelijk 100 jaar. Het architectenbureau dat al sinds 1996 BIMt met ARCHICAD en daarmee één van de eerste bureaus in Nederland was, ontwierp onder andere de High-tech tower in Shenzhen, China. Gefeliciteerd LIAG met dit fantastische jubileum! 
 
Blogs

BIM in VR

Wanneer we in BIM software werken hebben we uiteraard ook een 3D model. Dit kan gemakkelijk ingezet worden om meer duidelijkheid te creëren in het ontwerp waar dat nodig is. Voor deze blog gaan we iets dieper in op de mogelijkheden die ARCHICAD standaard te bieden heeft en de (live) koppelingen om VR tot op een hoger niveau te brengen. Lees verder

Circulair bouwen loont

In tijden waarin the sky the limit lijkt, is het lastig met beide benen op de bouwgrond staan. De woningmarkt-gekte heeft ook de nieuwbouwmarkt bereikt. Steeds vaker verkopen projectontwikkelaars nog te bouwen woningen aan de hoogste bieder. Woningzoekenden schrijven in ver boven de kostprijs, enkel op basis van een aantal vierkante meters en de locatie. Lees verder
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden.