KUBUS 'Distributor of the Year'

Tijdens de Internationale Partner Conferentie (IPC) van GRAPHISOFT in Genéve, is KUBUS uitgeroepen tot 'Distributor of the Year'. Deze erkenning hebben we onder andere gekregen vanwege onze BIM know-how en de complete BIM workflow solutions die we aanbieden. Wij zijn trots!

 

Kom naar onze stand tijdens Architect@Work

Donderdag 9 en vrijdag 10 mei kunt u op de stand van Focus IT kennismaken met de BIMoplossingen van KUBUS, waar u onder andere de vernieuwde Meetstaat Manager van ARCHICAD in detail kunt bekijken.

Iedereen die zich registreert voor de beurs kan zich aanmelden voor een van de gratis exemplaren (beperkte oplage) van het boek 'Eren & Citeren' van Filip Canfyn. Deze kunnen na registratie afgehaald worden op de stand van Focus IT, waar bezoekers eveneens kunnen deelnemen aan een ARCHICAD winactie.

 

Woensdag 15 mei & Donderdag 23 mei

Tijdens de praktijkmarkt op Bits&Bytes geeft KUBUS toelichting over de laatste beschikbare BIMoplossingen die uw architectenkantoor optimaliseren. Bovendien wordt onze software in detail toegelicht en kunt u deze zelf uitproberen. Bezoekers maken tijdens de beurs kan op een 4-daagse ARCHICAD cursus ter waarde van € 1550,-
 


Hulpfiche BIM - modelleerafspraken

In de derde release van de ARCHICAD KeyMember Editie zijn diverse verbeteringen aan de Meetstaat Manager doorgevoerd. Ook werd een werkmethodiek toegevoegd voor het exporteren van IFC modellen conform de 'Hulpfiche BIM-modelleerafspraken', uitgegeven door WTCB en Cluster BIM. Tijdens het eerstvolgende ArchiCafé zal KUBUS dit onderwerp inhoudelijk toelichten.

De werkmethodiek 'Hulpfiche BIM-modelleerafspraken bestaat uit

  • een bijhorende Tip & Truc
  • een IFC translator
  • diverse schedules
  • properties
  • favorieten
Download de KeyMember Editie r3 en lees de Release Notes voor alle details van deze notes.
 

Seminarie 'Architecten aan het woord'

De verhalen die verteld worden zijn práchtig, informatief en leerzaam. De bezoekers zijn steeds weer erg enthousiast. Deze maand hebben we het allerlaatste seminarie uit deze reeks op de agenda staan. Maak tijd vrij en kom luisteren naar WYLEIN tijdens ARCHITECTEN AAN HET WOORD.

Vr 24 mei in Brugge | Wylein aan het woord

Architecten bij WYLEIN vertellen waarom zij gekozen hebben voor ARCHICAD en hoe zij de stap naar dit BIM pakket ervaren hebben.
   
Informatie & Aanmelden
 

Unieke masterclass: Parametrisch Ontwerpen

Parametrisch ontwerpen is de toekomst. Het is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties een ontwerp kan worden gegenereerd. Naast het ontwerpen van complexe geometrie en constructies, biedt parametrisch ontwerpen ook mogelijkheden om optimalisaties in een responsief model te onderzoeken. Onder andere Powerhouse Company, SCIA, GRAPHISOFT, The Form Foundation en SeARCH betreden het podium om alle ins- en outs te presenteren.

Waar en wanneer?
De Masterclass is op dinsdagmiddag 4 juni in de St@art in Apeldoorn (NL). Reserveer uw gratis entreebewijs online vóór 17 mei, want na die datum kost een ticket 79 euro per persoon.

Mijn ticket voor de Masterclass
 
Blogs

Samenwerken in BIM

In nagenoeg alle bouwprojecten wordt er met verschillende BIM applicaties gewerkt. De modellen van de diverse disciplines bevatten informatie die belangrijk kan zijn voor andere disciplines. Om een eenduidige BIM informatie-overdracht plaats te laten vinden, is er een gemeenschappelijke standaard ontwikkeld die door alle BIM leveranciers wordt ondersteund; IFC. Wat is het doel van uitwisselen via IFC en welke kennis en afspraken zijn hiervoor nodig? Lees verder

Parametrisch Ontwerpen

Daar waar in de natuur de repetitie als vanzelfsprekend ontstaat, hebben wij in de architectuur vooral het tegenovergestelde geprobeerd. Immers onderscheiden wij ons door het creëren van perfecte strakke en haakse vormen. 'Rond is stront' is nog steeds het credo van veel aannemers. Maar waarom is er dan toch zo veel aandacht voor die nieuwe mogelijkheden met schier oneindige vormvrijheid die parametrisch ontwerpen ons biedt? Lees verder
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden.