KUBUS 'Distributor of the Year'

Tijdens de Internationale Partner Conferentie (IPC) van GRAPHISOFT in Genéve, is KUBUS uitgeroepen tot 'Distributor of the Year'. Deze erkenning hebben we onder andere gekregen vanwege onze BIM know-how en de complete BIM workflow solutions die we aanbieden. Wij zijn trots!

 

Unieke masterclass: Parametrisch Ontwerpen

Parametrisch ontwerpen heeft de toekomst. Het is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties een ontwerp kan worden gegenereerd. Naast het ontwerpen van complexe geometrie en constructies, biedt parametrisch ontwerpen ook mogelijkheden om optimalisaties in een responsief model te onderzoeken. Onder andere Powerhouse Company, SCIA, GRAPHISOFT, The Form Foundation en SeARCH betreden het podium om alle ins- en outs te presenteren.

Waar en wanneer?
De Masterclass is op dinsdagmiddag 4 juni in de St@art in Apeldoorn. Reserveer uw gratis entreebewijs online vóór 17 mei, want na die datum kost een ticket 79 euro per persoon.

Mijn ticket voor de Masterclass
 

Seminars 'Architecten aan het woord'

De verhalen die verteld worden zijn práchtig, informatief en leerzaam. de bezoekers zijn steeds weer erg enthousiast. Deze maand hebben we nog 4 seminars op de agenda staan, elk met een eigen verhaal. Maak wat tijd vrij en kom luisteren.

Di 7 mei in Groningen | AAS architecten & Plegt-Vos

In deze mini-masterclass wordt verteld hoe openBIM werkt van een integraal ontwerp tot en met het bouwproces.

Do 9 mei in Rotterdam | Happel Cornelisse Verhoeven
De winnaar van de ARC Award 2018 vertelt over hun ontwerpprocessen. Hoe zet je de stap naar een BIM ontwerpproces?

Di 14 mei in Goes | BuroSALT
Architect met Zeeuws DNA vertelt over ontwerpen waarin wordt gestreefd naar vernieuwing, eigenzinnigheid en karakter. BuroSALT maakt deel uit van architectuur atelier Zeeland. Hoe een klein architectenbureau groots presteert met BIM.

Do 16 mei in Amersfoort | XS architecten
In dit seminar ligt de nadruk vooral op de meerwaarde van BIM in het ontwerpproces. Zie een preview hier
   
Informatie & Aanmelden
 

Samenwerking STABU en KUBUS verstevigd

Op 18 april hebben STABU en KUBUS een nieuwe partnerovereenkomst getekend, waarmee hun samenwerking betreffende het actueel maken en houden van de STABU2 systematiek is herijkt. Deze overeenkomst is de uitkomst van de vernieuwde manier waarop STABU haar data ter beschikking stelt aan haar partners. STABU en KUBUS hechten grote waarde aan deze samenwerking: KUBUS vanuit de rol van ontwikkelaar van software voor de eindgebruikers, en STABU vanuit de rol van en visie over het beheren van standaarden en specificaties voor gebouwen en installaties.

 

Onze BIM software is gratis voor studenten!

Al járen maken studenten en docenten gratis gebruik van onze BIM producten. Zo kunnen zij zich heel goed voorbereiden op de toekomst. Tevens organiseren we regelmatig in samenwerking met studieverenigingen een workshop of presentatie, waarin we studenten begeleiden in met het werken met BIM. Zo ook afgelopen week, toen 45 studenten van de TU/e onze BIM & Pizza sessie bijwoonden. Ben jij ook student bouwkunde? Spring dan op de BIM-trein en ga aan de slag! Wil jij ook zo’n BIM & Pizza sessie voor jouw opleiding, laat het ons weten: rmarijt@kubusinfo.nl

BIM software voor studenten
 

Pontsteiger wint Internationale buildingSMART award

Nadat wij in 2015 reeds de Masterclass organiseerden over het project Pontsteiger is dit nu verkozen tot 2018 international Award Winner for construction.
Het gebruik van ARCHICAD, Solibri en BIMcollab hebben hier volgens de projectleiders zeker aan bijgedragen. Bekijk nu het gratis webinar of lees hier onze casestudie over het Pontsteiger project.
 

Jobboard KUBUS vol carrièrekansen

Werk je met ARCHICAD en/of Solibri? En ben je op zoek naar goed personeel, of juist naar een leuke baan? Kijk dan eens op ons jobboard, want daar staan heel veel leuke vacatures en CV's. Neem een kijkje op Jobboard
 
Blogs

Samenwerken in BIM

In nagenoeg alle bouwprojecten wordt er met verschillende BIM applicaties gewerkt. De modellen van de diverse disciplines bevatten informatie die belangrijk kan zijn voor andere disciplines. Om een eenduidige BIM informatie-overdracht plaats te laten vinden, is er een gemeenschappelijke standaard ontwikkeld die door alle BIM leveranciers wordt ondersteund; IFC. Wat is het doel van uitwisselen via IFC en welke kennis en afspraken zijn hiervoor nodig? Lees verder

Parametrisch Ontwerpen

Daar waar in de natuur de repetitie als vanzelfsprekend ontstaat, hebben wij in de architectuur vooral het tegenovergestelde geprobeerd. Immers onderscheiden wij ons door het creëren van perfecte strakke en haakse vormen. 'Rond is stront' is nog steeds het credo van veel aannemers. Maar waarom is er dan toch zo veel aandacht voor die nieuwe mogelijkheden met schier oneindige vormvrijheid die parametrisch ontwerpen ons biedt? Lees verder
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden.