Bemachtig de laatste kaarten

De laatste kans om u in te schrijven voor de Masterclass Parametrisch Ontwerpen. Meld u nu aan!

Over het event
Parametrisch Ontwerpen heeft de toekomst. Het is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties een ontwerp kan worden gegenereerd. Naast het ontwerpen van complexe geometrie en constructies, biedt parametrisch ontwerpen ook mogelijkheden om optimalisaties in een responsief model te onderzoeken. Onder andere Powerhouse Company, SCIA, GRAPHISOFT, The Form Foundation en SeARCH betreden het podium om alle ins- en outs te presenteren over Parametrisch Ontwerpen. 


Waar en Wanneer?
De Masterclass is op dinsdagmiddag 4 juni in de St@art (Apenheul) in Apeldoorn. 

Aanmelden Masterclass
 

Solibri introduceert de Product Family 

Met de release van de nieuwe Solibri Product Family heeft Solibri zijn productfolio uitgebreid. Er zijn nu meer mogelijkheden bij het aanschaffen van een Solibri licentie: 5 verschillende type licenties, voor iedereen iets passends. Van de gratis Anywhere tot een volledige Enterprise oplossing, en nu ook een rental oplossing. Meer weten over de Solibri Product Family? Registreer uzelf voor het webinar van donderdag 13 juni, 10:00 uur.

Registreren
 

ARCHICAD 23 world premiere live stream

Afgelopen weken waren een aantal van onze BIM specialisten aanwezig bij het GRAPHISOFT Tech seminar 2019 in Budapest. Dit seminar stond natuurlijk in het teken van de aankomende release van ARCHICAD 23. Een leerzaam evenement waarop de nieuwste features besproken werden. En we mogen één ding verklappen: een aantal gekoesterde wensen van onze gebruikers zal met de release van ARCHICAD 23 uitkomen.

Meer weten over deze nieuwe features en connecties? Schrijft u zich dan in voor de ARCHICAD 23 world premier live stream. Deze wordt op dinsdag 4 juni door GRAPHISOFT georganiseerd. Heeft u dinsdag geen tijd om live mee te kijken? Dan kunt u achteraf de opname bekijken. 

Inschrijven live stream
 

BIM gratis voor studenten

Al járen maken studenten en docenten gratis gebruik van onze BIM producten zoals ARCHICAD, Solibri en BIMcollab. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op de toekomst. Tevens organiseren we regelmatig BIM activiteiten met studieverenigingen.

Meer weten over onze educatiemogelijkheden? Neem contact op met rmarijt@kubusinfo.nl

 
Leestips 

Renovatie met ARCHICAD

CEH’s inc. uit Budapest kreeg de opdracht om de Hungarian State Opera bouwkundig te onderzoeken. En op basis van point-cloud data een architectonisch BIM model te creëren van de huidige staat van de gebouwen. Vanwege de complexe vormen, structuur en ruimtes van het gebouw, was deze opdracht een zeer ingewikkelde opgave. Ook het feit dat de gebouwen altijd in gebruik bleven was een complicerende factor bij het verkrijgen en correct verwerken van alle data. Lees verder

Parametrisch Ontwerpen

Daar waar in de natuur de repetitie als vanzelfsprekend ontstaat, hebben wij in de architectuur vooral het tegenovergestelde geprobeerd. Immers onderscheiden wij ons door het creëren van perfecte strakke en haakse vormen. 'Rond is stront' is nog steeds het credo van veel aannemers. Maar waarom is er dan toch zo veel aandacht voor die nieuwe mogelijkheden met schier oneindige vormvrijheid die parametrisch ontwerpen ons biedt? Lees verder