Kubus Persbericht  
 
 
Nieuwe ARCHICAD 22: BIM inside and out!


Eindhoven, 3 mei 2018 - GRAPHISOFT, de toonaangevende softwareontwikkelaar voor architecten, ontwerpers en bouwbedrijven heeft de nieuwste versie van haar bekroonde BIM-oplossing aangekondigd. ARCHICAD 22 verbetert de design- en documentatie-workflow voor het ontwerpen van vliesgevels. Daarnaast worden ook aanzienlijke verbeteringen in het modelleren, informatiebeheer en 2D-prestaties geïntroduceerd.

Ontwerpen is wat architecten het mooiste vinden aan hun werk. Het vernieuwde Vliesgevel gereedschap in ARCHICAD 22 maakt het ontwerpen van gevels, via de modulaire patroon-generator, tot een echt grafische ervaring. Het meest krachtige aan het nieuwe Vliesgevel gereedschap is dat deze het gehele ontwerpproces beslaat, van ontwerp en detaillering tot de juiste documentatie met ondersteuning van Nederlandse en Belgische standaarden. Alles 100% BIM.


Ontwerp vliesgevels eenvoudiger en gedetailleerder
Het nieuwe Vliesgevel gereedschap van ARCHICAD 22 biedt een unieke flexibele ontwerpomgeving om gevels te creëren met behulp van modulaire, hiërarchische en eenvoudig aan te passen patronen. Zowel traditioneel als algoritmisch modelleren wordt ondersteund, dankzij de verbeterde ARCHICAD-Grasshopper-connectie.

Meer flexibiliteit met parametrische profielen
De verbeterde Profieleditor maakt het makkelijker om intelligente profielen te creëren voor kolommen, balken en wanden. Vanaf nu kan de geometrie van profielen parametrisch worden gemaakt en zowel numeriek als grafisch worden beheerd.

Epressesies: Vul data aan met rekenkundige formules
Met de gloednieuwe Expressies kunnen berekende waarden toegevoegd worden aan elementen in het model. Een combinatie van element-eigenschappen met rekenkundige formules geeft ongekende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld ventilatieberekeningen of aantal kilo’s staal per ligger. Dit geeft meer invulling aan de ‘i’ in BIM.

Ronald de Graan, Directeur product management bij KUBUS: “Met deze nieuwe versie onderscheidt ARCHICAD zich duidelijk nog meer van de concurrentie op het gebied van ontwerpmogelijkheden, intuïtiviteit en snelheid. Ook op het gebied van het steeds belangrijker wordende informatiemanagement is met ARCHICAD22 weer een enorme sprong voorwaarts genomen.“

Weer sneller
ARCHICAD 22 bevat de nieuwste (R19) CineRender-engine van Maxon, die stereoscopische of 360° weergaven biedt. Naast bovengenoemde features zijn er weer vele functionele verbeteringen doorgevoerd voor een nog betere productiviteit.

Beschikbaarheid 
ARCHICAD 22 zal na de zomer beschikbaar zijn in Nederland en Vlaanderen. Voor meer informatie over ARCHICAD 22 (of om uzelf aan te melden voor de livestream van de première), ga naar: www.graphisoft.com/archicad


Kijk voor meer informatie over ARCHICAD op www.kubusinfo.nl/archicad
Een overzicht van nieuwe features staat op www.kubusinfo.nl/nieuw-in-archicad 
 


Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 25.000 gebruikers in de bouw.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Bijlagen voor publicatie:

ARCHICAD 22 signature project (meerdere beelden) >

Meer informatie
Contacteer Allard van Veelen | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950;
 
 
Copyright © 2020 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden