Archicad Prijswinnaars
Archicad haalt het beste in architectenbureau’s naar boven. Zo winnen onze klanten vaak architectuurprijzen. Op deze pagina zetten we onze prijswinnende klanten graag in het zonnetje.Het Platform bekroond als Kantoorgebouw van 2020

Ontworpen door Space Encounters in samenwerking met SchipperBosch.

Het Platform in Amersfoort is door de Architectenweb Awards bekroond als Kantoorgebouw van het jaar 2020. Over het bestaande gebouw heen is door middel van zeven stalen spanten Het Platform gebouwd: een nieuwe kantoorruimte, verdeeld over twee verdiepingen. De oude hal en Het Platform staan nagenoeg los van elkaar, maar zijn visueel verbonden doordat architectonische kenmerken van de loods zijn overgenomen. De kolommen van de nieuwbouw volgen het ritme van de oudbouw en in de afwerking verwijst bijvoorbeeld het wit geglazuurde tegelwerk naar de geschiedenis van de plek.

Benieuwd naar het volledige juryrapport?Wil jij ook in de prijzen vallen? Start vandaag nog met Archicad.Forum Groningen is verkozen tot BNA Beste Gebouw van 2020

Ontworpen door NL Architects

De jury roemt het door NL Architects ontworpen cultuurcomplex in de Martinistad als ‘een gebouw met een enorme aantrekkingskracht en verblijfskwaliteit, dat in alle opzichten een verrijking is voor de stad’.“Knap hoe de architecten deze kolos op de krappe locatie achter de Grote markt hebben laten landen, waarbij de beschikbare ruimte maximaal is benut”, vertelt de jury over het winnend gebouw.”

Meer lezen over dit project?

Triodos is de winnaar van The Architecture MasterPrize.

Ontworpen door RAU

Het gebouw Triodos heeft al vele prijzen gewonnen, maar daar is er nu weer 1 bijgekomen. De Architecture MasterPrize in de Green Architecture categorie.

Evenwichtige ontwikkeling van natuur, cultuur en economie heeft centraal gestaan in alle fasen van het ontwerp, de ontwikkeling en de bouw. Het innovatieve ontwerp is gebaseerd op principes uit de circulaire economie en biomimicry. Dat betekent bijvoorbeeld dat het ontwerp en de productie van materialen zijn gebaseerd op structuren uit de natuur. En dat het gebouw remontabel en modulair is en gemaakt van duurzame en hergebruikte materialen.
Woning-JJ heeft de ARC Detail Award gewonnen

Ontworpen door AE-architecten

Een stedelijke woning als samenvoeging van 2 rijhuizen biedt vele ruimtelijke potenties en combineert de voordelen van het suburbane wonen met het stedelijke wonen. Een betonnen kruis met betonnen tongewelf in plankenbekisting draagt de voormalige achtergevel en de woningscheidende wand van de bovenliggende verdiepingen. Zo ontstaat een nieuw ruimtelijkheid waar elke plek een eigen kleur, materiaal en specifieke vorm en detaillering op maat krijgt.De voordelen van Archicad zelf ervaren?