Lancering Archicad 25 in Nederland en Vlaanderen

Lancering Archicad 25 in Nederland en Vlaanderen

Vanaf vandaag zijn Archicad 25 (incl. Update 2) én de Archicad 25 KeyMember Editie beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse markt. Door te luisteren naar de wensen van gebruikers, heeft GRAPHISOFT®, de toonaangevende ontwikkelaar van BIM-software voor architectuur, Archicad wederom naar een hoger niveau getild.

De belangrijkste nieuwe features van Archicad 25:

Zones in doorsneden en binnenaanzichten

In Archicad 25 kunnen Zones niet alleen getoond worden in grondplannen, maar ook in doorsneden en binnenaanzichten. Bovendien kan een Zone dankzij het nieuwe Zone Label gemakkelijk geplaatst worden met behulp van voorgedefinieerde Label favorieten.

Texturen in gevels, doorsneden en interieuraanzichten

Een groot pluspunt voor het verbeteren van ontwerpen: Archicad 25 toont 3D-texturen nu ook in gevels, doorsneden en interieuraanzichten. Ook de schaduwen zijn verbeterd. Dit maakt ontwerppresentaties in Archicad nóg realistischer.

Native Survey Point

Dankzij het nieuwe geïntegreerde Native Survey Point worden coördinaten eenvoudig mee geïmporteerd en geëxporteerd met IFC-, BCF- en DWG-bestanden. Dit resulteert in optimale modeluitwisselingen en samenwerking met stakeholders. Bovendien kunnen teams hierdoor tegelijkertijd aan dezelfde coördinaten werken in open BIM.

Vrije openingsvormen

Omdat GRAPHISOFT® inzet op maximale ontwerpvrijheid, is het in Archicad 25 nu ook mogelijk om openingen in vrije vormen te maken. Het resultaat: nóg meer ontwerpvrijheid, nauwkeurigere hoeveelheden en een snellere MEP-workflow.

Redshift

Redshift is de eerste volledig GPU-versnelde rendering engine en vanaf nu beschikbaar in Archicad als technology preview. Redshift blinkt uit op het gebied van fotorealistische beelden én de snelheid waarmee deze beelden gecreëerd worden.

Nieuw in de KeyMember Editie van KUBUS:

CLT – HSB

De KeyMember Editie beschikt over een geheel nieuwe template, inclusief een uitbreiding met modules voor het ontwerpen en uitwerken van houtbouw. Dit maakt het mogelijk om Cross Laminated Timber (CLT) en Houtskeletbouw (HSB) projecten effectief te modelleren. Een ontwikkeling die naadloos aansluit op de toenemende vraag naar circulair bouwen.

Met de nieuwe KeyMember Editie van Archicad 25 zorgen wij voor een zeer complete, marktconforme omgeving voor het modelleren, uitwerken en detailleren van projecten in houtbouw (CLT en HSB). Dit geeft architecten een enorme voorsprong.

Ronald de Graan, Directeur customer success

ILS 2.0

Ook beschikt de KeyMember Editie over een volledige workflow die het mogelijk maakt om eenvoudig aan de gestelde eisen van de BIM basis ILS 2.0 te voldoen. Met behulp van Schedules kunnen de benodigde gegevens zoals brandwerendheid, NL/SfB codering, entiteiten en benamingen aan modelelementen meegegeven worden. Twee IFC-translators die specifiek voor de BIM basis ILS 2.0 zijn ingesteld, zorgen ervoor dat de ingevulde informatie met de export naar IFC aan modelelementen meegegeven wordt. Deze integratie zorgt voor een gestroomlijnde IFC-uitwisseling.

Klik hier voor meer informatie over Archicad 25.


Over KUBUS

Dit jaar is KUBUS 25 jaar exclusief distributeur van Archicad in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast is KUBUS ontwikkelaar van Nederlands’ meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx en serviceprovider van Solibri. Met BIMcollab is KUBUS wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie.

KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend. KUBUS bedient meer dan 90.000 gebruikers wereldwijd.


Noot voor de redactie

Meer informatie
Lonneke van de Ven
marketing@kubusinfo.nl
+31 (0)40 213 1950
www.kubusinfo.nl