Archicad 23 | BIM in an Instant

Archicad 23 | BIM in an Instant

GRAPHISOFT® heeft ARCHICAD 23 aangekondigd; de nieuwste versie van de toonaangevende en bekroonde BIM software voor architecten, ontwerpers en bouwbedrijven. De belangrijkste verbeteringen zijn terug te vinden in de workflow, het uitwisselen met bouwpartners en het detailniveau van BIM modellen.
 
"Dagelijkse taken zoals het opstarten van de software en het schakelen tussen projecten en weergaven, zijn flink versneld”, zegt Peter Temesvari, directeur productmanagement bij GRAPHISOFT. "We hebben de architect centraal geplaatst, waarbij de software nu reageert op de manier waarop architecten denken en werken. De verhoogde reactiesnelheid van ARCHICAD 23 is echt opmerkelijk! "
 
Meer detail in balken en kolommen
ARCHICAD 23 biedt meer gedetailleerde en constructief correcte aansluitingen van balken en kolommen. Ook voor de 2D documentatie is er een betere weergave en zijn er meer mogelijkheden.
 
Openingen en sparingen
Het nieuwe openingen-gereedschap geeft uitgebreidere mogelijkheden om openingen in een model te modelleren. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Deze nieuwe tool biedt een unieke workflow voor integraal uitwisselen van en werken aan openingen en sparingen.
 
Workflow
Het opstarten van projecten gaat sneller. Door middel van een overzichtelijk dashboard worden alle actuele projecten en modules aangeboden. 
 
Interoperabiliteit
IFC4 wordt in ARCHICAD 23 volledig ondersteund. IFC4 bevat meer mogelijkheden voor geolocatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd.
 
 
ARCHICAD 23 zal in september beschikbaar zijn voor de Nederlandse en Vlaamse markt.