LCA-berekeningen in nieuwe Archicad KeyMember Editie

Vandaag lanceert KUBUS de nieuwe Archicad KeyMember Editie met onder andere de DesignLCA voor Nederland en België en een uitbreiding van de Meetstaat Manager add-on voor de Belgische markt. Dankzij deze toevoegingen ervaren architecten nog meer voordeel en gemak in hun ontwerpproces.

DesignLCA

Een van de grootste uitdagingen van deze tijd is de wereldwijde CO2-emissie. 38 procent wordt veroorzaakt door de bouw. Architecten kunnen een rol spelen in de verkleining van de voetafdruk door hier in hun ontwerpen al rekening mee te houden. De release van de nieuwe KeyMember Editie biedt daar extra mogelijkheden voor. Zo is, naast de energie-evaluatietool EcoDesigner STAR, nu ook de DesignLCA beschikbaar voor Nederland en België. Deze add-on zorgt voor een unieke integratie van BIM en LCA waarmee architecten de milieubelastende factoren van verschillende ontwerpvarianten kunnen vergelijken en sturen. Op die manier kan, tijdens het ontwerpproces, een onderbouwde duurzaamheidsstrategie worden bepaald en geïntegreerd.

Dat de bouwsector voor een enorme opgave staat op het gebied van duurzaamheid is duidelijk. Met onze unieke LCA-ontwerpberekening, rechtstreeks in Archicad, wordt een grote stap gezet om hier een effectieve bijdrage aan te leveren. Het biedt direct inzicht in materiaalprestatie en energieverbruik in iedere ontwerpfase.

Ronald de Graan, Director of Customer Success, KUBUS

Meetstaat Manager

Voor de Belgische markt heeft de Meetstaat Manager een interessante uitbreiding ondergaan. In deze KeyMember Editie kan met één druk op de knop data uit de Meetstaat Manager naar Visma Bouwsoft worden gestuurd. 

Archicad KeyMember bibliotheek

Daarnaast worden met de release twee nieuwe bibliotheekobjecten geïntroduceerd. Het eerste is een zonnepaneelobject met bijbehorend label om de aantallen en het vermogen weer te geven. Dit object kan gebruikt worden in combinatie met de EcoDesigner STAR. Het tweede is een object om het temperatuurverloop en de dampspanning in een constructie te berekenen en weer te geven.  


Over KUBUS

Sinds 1992 levert KUBUS BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak als onderscheidend wordt ervaren.

KUBUS is ruim 25 jaar exclusief distributeur van Archicad in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast is KUBUS met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie, is KUBUS ontwikkelaar van Nederlands’ meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx en tot slot serviceprovider van Solibri. KUBUS bedient meer dan 150.000 gebruikers wereldwijd.


Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:
Lonneke van de Ven
marketing@kubusinfo.nl
+31 (0)40 213 1950