Tot en met 22 december ontvang je tot 25% korting op Archicad tijdens de eindejaarsactie. Bekijk de actie >>

Bereken hoe snel Archicad jou winst oplevert

De juiste 3D-software kan voor jou als architect hét verschil maken in efficiëntie en daarmee het rendement. Onze ROI- calculator geeft je direct inzicht in de te verwachten winst. Probeer hem snel uit!

De meest gestelde vragen over de overstap naar Archicad

Hoeveel licenties heeft mijn bureau nodig?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen, is hoeveel collega’s er simultaan aan het modelleren zullen zijn. Archicad licenties zijn namelijk onderling uitwisselbaar, maar kunnen slechts door één persoon tegelijkertijd gebruikt worden. Uiteraard kan KUBUS hier samen met jou naar kijken om tot de beste oplossing te komen.

Hoe (snel) krijg ik Archicad onder de knie?

Allereerst raden we aan om de Archicad Basiscursus bij ons te volgen. Hiermee krijg je in korte tijd alle handvaten aangereikt om met Archicad van start te gaan. Daarna heb je als KeyMember recht op ondersteuning; ook dat helpt bij een vlotte overstap. Gemiddeld doe je er een drietal maanden over om terug op kruissnelheid te raken.

Hoe begin ik aan de overstap?

Het is goed om op voorhand na te denken welke collega’s met welke projecten van start kunnen gaan in Archicad. Door hierbij stil te staan, kan de overstap zo gericht en efficiënt mogelijk gebeuren. Daarnaast kan KUBUS ook helpen in de vorm van maatwerk, zodat al het voorbereidend werk gebeurd is zodra jullie starten met Archicad.

Wat is de rol van KUBUS bij de overstap?

KUBUS ondersteunt jullie in het hele traject. Zo helpen we je zo goed mogelijk op weg met onze Archicad Basiscursus en maatwerk, kan je altijd rekenen op ons advies én kan je als KeyMember altijd met vragen terecht bij onze helpdesk. Ten slotte krijg je als KeyMember toegang tot extra informatie en workflows dankzij ons uitgebreide Helpcenter en de maandelijkse TechTip.

Vanaf wanneer levert Archicad winst op?

Elke overstap kost tijd, zo ook die naar een (ander) 3D-pakket. Dankzij de uitgebreide ondersteuning van KUBUS beperken we dit echter tot een minimum. Je zal al snel merken dat bepaalde handelingen of workflows een stuk vlotter gaan dan ervoor. Benieuwd hoe snel jouw kantoor tijd én geld wint door de overstap? Bereken het zelf met de ROI-calculator.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je hebt de mogelijkheid om een licentie aan te schaffen óf er een af te sluiten als abonnement. Ga je voor een aankoop, kan je ervoor kiezen om deze in één keer te betalen, of de som maandelijks af te lossen in de vorm van een renting. Het verschil met een abonnement is dat de licentie bij een renting op het einde van de rit jouw eigendom is. Onze Account Managers bespreken graag de beste oplossing.

“De efficiëntie van ontwerpen in 3D is enorm en je hebt het gevoel het gebouw echt te beheersen. Als je die efficiëntie van Archicad eenmaal hebt geproefd, wil je niet meer zonder.”

Diederik Bauilleul – bow architecten

Ga net als onderstaande bureaus met Archicad aan de slag:


Benieuwd naar de voordelen van Archicad voor jouw bureau?