ARCHICAD

support

Problemen bij de licentieserver van GRAPHISOFT verholpen

Het probleem met de licentieserver is verholpen. Het werd veroorzaakt door een onverwacht zware belasting van de servers. GRAPHISOFT heeft maatregelen genomen om het verkeer van en naar de server te stroomlijnen en te verdelen over meerdere servers, zodat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Onze excuses voor het ongemak

10-09-2019

Inloggen GRAPHISOFT ID

Vanaf heden is het niet meer mogelijk om in te loggen op graphisoftid.graphisoft.com met je Social Media account (Facebook/Google). Deze verandering zorgt voor een veiligere en betrouwbaardere werking van het GRAPHISOFT ID.

Je kunt je Social Media GRAPHISOFT account omzetten naar een regulliere account door op de website te kiezen voor Forgot Password. Hierdoor zal een reset link worden gestuurd naar het mailadres dat bij je Social Media account hoort. Na het resetten van het wachtwoord zal je kunnen inloggen met een combinatie van je mailadres en wachtwoord.

14-08-2019

BIMcloud (Basic) Update 2019.3

De update voor BIMcloud (Basic) is vanaf nu te downloaden. Wij raden gebruikers van zowel BIMcloud als BIMcloud Basic aan om deze versie te installeren.

Verbeteringen in de BIMcloud 2019.3:

• Verbeterde prestaties bij het openen en joinen van grote projecten op de BIMcloud (geen BIMcloud Basic).
  • Diverse verbeteringen voor zowel BIMcloud als BIMcloud Basic (bekijk de Release Notes).

Download de update via Graphisoft. Bekijk hier ook de benodigde systeemeisen voor de BIMcloud (Basic).
01-07-2019

BIMcloud (Basic) Update 2019.2

De update voor BIMcloud (Basic) is vanaf nu te downloaden.

Verbeteringen in de BIMcloud 2019.2:

• PLN Snapshots: PLN Snapshots werden niet gemaakt en de BIMcloud Manager bleef 'pending'. Dit probleem is verholpen.
  • ARCHICAD 23: De BIMcloud ondersteund nu de beta versie van ARCHICAD 23 (alleen voor beta-testers)

Download de update via Graphisoft. Bekijk hier ook de benodigde systeemeisen voor de BIMcloud (Basic).
04-04-2019

Oplossing voor het probleem als er maar één persoon gebruik kan maken van BIMcloud

Update 13-03-2019: met BIMcloud (Basic) Update 2019.1 wordt dit probleem verholpen

Als een BIMcloud Basic is ingericht zonder een vast primair adres is het mogelijk dat de BIMcloud Basic (per ongeluk) omgezet wordt naar een BIMcloud. Voor de uitgebreide functies van de BIMcloud zijn echter aanvullende licenties benodigd. Zonder deze licentie kunnen gebruikers niet inloggen op de BIMcloud met uitzondering van één persoon.

De BIMcloud kan worden teruggebracht naar een BIMcloud Basic waarbij er moet worden gekozen voor één Servermodule. Zorg ervoor dat voor het downgrade proces wordt gestart het 'Primaire Adress' wordt ingesteld volgens de onderstaande stappen:

• Ga in de BIMcloud Manager naar de Servers.
       Home > Servers > BimServer-v22 > Settings
       Let op! Laat het adres van de BIMcloud Manager staan, het gaat alleen om het adres van de Server.
  • Klik op Edit bij Connection Settings
  • Vul het volgende in bij Primary Address: $protocol//$hostname:22001
       Pas de poort aan als er een andere poort is gebruikt. Of gebruik poort 21001 bij een Server module voor ARCHICAD 21.
28-01-2019

Hulp nodig bij de installatie?

Lukt het niet om ARCHICAD en de KeyMember Editie te installeren, bekijk dan eerst de Troubleshooting Guide en onze FAQ’s over installeren. Is er nog iets onduidelijk? Laat het ons weten via de helpdesk.

FAQ's over installeren >
Troubleshooting Guide >

Laatste Updates

Check automatisch voor updates via het menu 'Options > Work Environment > Network and Update' en zet een vinkje bij 'Check for Updates'. Of kies in het menu 'Help' voor de optie 'Check for updates...'

Laatste update/hotfix:
ARCHICAD 22 | update 6021 >
ARCHICAD 21 | update 8002 >
ARCHICAD 20 | update 8005 >

ARCHICAD 19/20/21/22 BIMcloud
ARCHICAD 21 BIMServer  | update 6002 >
ARCHICAD 20 BIMServer  | Update 7000 >

Losse download CodeMeter Update | CM Updater >

Laatste KeyMember Editie:
KeyMember Editie NL/BE | ARCHICAD 22, r2/r4 >
KeyMember Editie | ARCHICAD 21, r3 >
KeyMember Editie | ARCHICAD 20, r3 >

Wijziging in de helpdeskondersteuning

Met de komst van ARCHICAD 22 is er een wijziging in de helpdeskondersteuning
- Vragen over ARCHICAD 21, STAR(T) Editie 2018 en ARCHICAD 22 worden zowel ondersteund als (indien mogelijk) opgelost met updates
- Vragen over ARCHICAD 20 en STAR(T) Editie 2017 worden wel ondersteund, maar kunnen niet worden opgelost met updates
- Vragen over ARCHICAD 19 en STAR(T) Editie 2016 en ouder worden niet meer ondersteund