ARCHICAD

support

Thuiswerken met ARCHICAD

Door het RIVM wordt verzocht om zo veel mogelijk thuis te werken. Met ARCHICAD kun je prima thuis doorwerken aan je projecten. Neem je project mee naar huis of maak verbinding met de BIMcloud. Alle mogelijkheden om een ARCHICAD licentie thuis te gebruiken worden in dit blog uitgelegd: Thuiswerken aan het BIM model


Hulp bij thuiswerk

GRAPHISOFT heeft gratis noodlicenties geïntroduceerd om ARCHICAD gebruikers te helpen die thuis moeilijk toegang tot hun ARCHICAD-licenties kunnen krijgen. Deze tijdelijke ARCHICAD-licenties voor 30 dagen kunnen op afstand worden geactiveerd met een eenvoudige activeringscode. Het enige wat je nodig hebt is een actieve ARCHICAD licentie (versie 17 of nieuwer) en een internetverbinding. Neem contact op met de helpdesk om activeringscodes voor noodlicenties aan te vragen.

Graphisoft heeft ook een artikel over thuiswerken geschreven: https://helpcenter.graphisoft.com/knowledgebase/126774/
11-03-2020

BIMcloud (Basic) Update 2020.1

De update voor BIMcloud (Basic) is vanaf nu te downloaden.
Verbeteringen in de BIMcloud 2020.1:
 
  • Deze update zal er voor zorgen dat het opstartproces van de BIMcloud Manager beter functioneert en bij toekomstige updates minder installatiefouten kunnen optreden.
  • Verder ondersteuning voor MACOSX 10.15 Catalina
  • Diverse kleine verbeteringen, zie hier voor de volledige Release Notes

Download de update via Graphisoft. Bekijk hier ook de benodigde systeemeisen voor de BIMcloud (Basic).
25-02-2020

PERSBERICHT: ARCHICAD 23 beschikbaar in Nederland en België

Eindhoven, 12 november 2019 De nieuwste versie van ARCHICAD is vanaf vandaag beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt. Met ARCHICAD 23 worden de meest essentiële dagelijkse processen versneld, de modelnauwkeurigheid verhoogd en de communicatie met andere disciplines verbeterd.
 
"We zijn er trots op dat ARCHICAD 23 weer voor enorme opwinding heeft gezorgd. Ik word vooral blij van de positieve reacties van onze klanten. Hun feedback stelt ons in staat de beste BIM-software voor ontwerp en uitvoering te blijven leveren", aldus Ronald de Graan, managing director bij KUBUS.
 
Meer detail in balken en kolommen
ARCHICAD 23 biedt meer gedetailleerde en constructief correcte aansluitingen van balken en kolommen. Ook voor de 2D documentatie hiervan zijn er nu meer mogelijkheden. Samen met de uitbereiding van de KeyMember Editie voor 3D detailleren zorgt dit voor een krachtige basis voor het uitvoeringsontwerp.
 
Openingen en sparingen
Het nieuwe openingen-gereedschap geeft uitgebreide mogelijkheden om openingen in een model te creëren en af te stemmen met andere disciplines. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Deze nieuwe tool biedt een unieke workflow voor integraal uitwisselen van, en werken aan openingen en sparingen.
 
Workflow
Het opstarten van projecten gaat sneller. Door middel van een nieuw overzichtelijk dashboard worden alle actuele projecten en modules aangeboden voor een directe start.
 
Interoperabiliteit
IFC4 wordt in ARCHICAD 23 volledig ondersteund. IFC4 bevat o.a. meer mogelijkheden voor geolocatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd. Hiermee is ARCHICAD klaar voor de toekomst van integraal ontwerpen met een nog completere uitwisseling.

Twinmotion
Alle ARCHICAD abonnementshouders hebben met ARCHICAD 23 recht op een gratis licentie van Twinmotion 2020. Met Twinmotion kunnen ongekende fotorealistische renderings gemaakt worden. Door de directe link met ARCHICAD 23 is hiervoor een naadloze, extreem snelle en eenvoudige workflow beschikbaar.

De ARCHICAD KeyMember Editie van KUBUS
De nieuwe KeyMember Editie geeft meer inzicht in de mogelijkheden van detailleren en engineering. Zo kan een model worden opgewerkt tot een krachtig informatiemiddel, geschikt voor de uitvoeringsfase. Ook zijn er ontwikkelingen op het gebied van presentaties: tekeningen met schetslijnen, kleurarceringen en lijntekeningen zijn zeer eenvoudig te maken. In de NL-editie kan nu een geheel geautomatiseerde indicatieve dagberekening gemaakt worden, en ook een gewichtsberekening van stalen balken en kolommen. In de BE-versie is de Meetstaat Manager geüpdatet: openingen, balken, kolommen en vliesgevels kunnen worden opgenomen, en eigen artikelen kunnen worden toegevoegd.

Kijk voor meer informatie over ARCHICAD 23 op www.kubusinfo.nl/archicad23

Aan de slag met ARCHICAD 23

  • Download ARCHICAD 23 en de KeyMember Editie hier >
  • Bekijk de upgrade video's en maak de oefeningen >
  • Migreer je projecten aan de hand van onze stap voor stap Tips&Trucs >
12-11-2019

MAC OSX 10.15 Catalina compatibiliteit

Apple heeft het besturingssysteem macOS 10.15 Catalina uitgebracht. Er zijn grote wijzigingen aangebracht in het besturingssysteem, daarom adviseren wij om voorlopig nog niet te upgraden naar Catalina.

GRAPHISOFT heeft de meest urgente problemen opgelost in een update voor ARCHICAD 22 (Help > Check for Updates). Het is echter niet mogelijk om een verse installatie van de License Manager Tool (LMT) uit te voeren en dus een software licentie te downloaden. Als ARCHICAD 22 en de LMT reeds geinstalleerd waren op macOS 10.14 en een upgrade is uitgevoerd, leidt dit niet tot problemen.

         Let op!
         ARCHICAD 21 en ouder wordt niet meer actief ondersteund op macOS 10.15 Catalina.

Lees meer over de wijzigingen in Catalina en bekende aandachtspunten op de supportpagina van GRAPHISOFT.

15-10-2019

Hulp nodig bij de installatie?

Lukt het niet om ARCHICAD en de KeyMember Editie te installeren, bekijk dan eerst de Troubleshooting Guide en onze FAQ’s over installeren. Is er nog iets onduidelijk? Laat het ons weten via de helpdesk.

FAQ's over installeren >
Troubleshooting Guide > 

Laatste Updates

Check automatisch voor updates via het menu 'Options > Work Environment > Network and Update' en zet een vinkje bij 'Check for Updates'. Of kies in het menu 'Help' voor de optie 'Check for updates...'
 

 

Laatste update/hotfix:
ARCHICAD Updates >

ARCHICAD 19/20/21/22/23 BIMcloud
ARCHICAD 21 BIMServer >

Losse download CodeMeter Update | CM Updater >

Laatste KeyMember Editie:
KeyMember Editie NL/BE | ARCHICAD 23, r1 >
KeyMember Editie NL/BE | ARCHICAD 22, r2/r4 >
KeyMember Editie | ARCHICAD 21, r3 >
 

Wijziging in de helpdeskondersteuning

Met de komst van ARCHICAD 23 is er een wijziging in de helpdeskondersteuning
- Vragen over ARCHICAD 22, STAR(T) Editie 2019 en ARCHICAD 23 worden zowel ondersteund als (indien mogelijk) opgelost met updates
- Vragen over ARCHICAD 21 en STAR(T) Editie 2018 worden wel ondersteund, maar kunnen niet worden opgelost met updates 
- Vragen over ARCHICAD 20 en STAR(T) Editie 2017 en ouder worden niet meer ondersteund
21-08-2018