Ik heb een PayPerUse licentie. Kan ik updaten naar KUBUS Spexx?

Ja, dat kan zonder meer. Ook PayPerUse licenties zijn gewoon met KUBUS Spexx te gebruiken zoals je gewend was. Na het updaten worden net als voorheen de daadwerkelijk gebruikte uren geregistreerd en gefactureerd. Heb je een PayPerUse licentie met Elementenmodule dan rekenen wij automatisch per 1 november de standaard prijs per uur (15 Euro ipv 19 Euro) omdat de Elementenmodule voortaan voor iedereen gratis is inbegrepen.

Waarvoor is de licentiemanager?

Met de licentiemanager kun je een licentie van KUBUS Spexx activeren en deactiveren. Dat laatste heb je nodig als je de licentie wil verplaatsen naar een andere computer. Heb je netwerklicenties met LicentieManager? Lees dan voor installatie de handleiding >

Hoe verplaats ik een licentie naar een andere computer?

Je mag KUBUS Spexx op meerdere computers installeren, maar het aantal computers waarop je KUBUS Spexx tegelijk kunt activeren, hangt samen met het aantal licenties in je contract. Wil je een licentie naar een andere computer verplaatsen, dan kun je via Help/Info en de knop Deactiveren de licentie op de ene computer deactiveren, om op een andere te activeren. Voor activeren en deactiveren van licenties heb je een internet verbinding nodig. Tijdens het werken niet meer. Indien je over netwerklicenties met Licentiemanager beschikt, gebeurt bovenstaande automatisch. Lees meer over de LicentieManager >

Na activatie wordt opnieuw om een licentiecode gevraagd. Wat nu?

Voor het activeren van een KUBUS Spexx licentie en het automatisch updaten ervan dienen twee programma's toegang te krijgen tot het internet. Indien je een firewall gebruikt kunnen deze programma's eventueel geblokkeerd zijn. In de firewall dien je voor de onderstaande programma's een uitzondering te maken:

32-bits windows
   C:\Program Files\Kubus\KUBUSSpexx5\KubusLicentieBeheer.exe (voor activeren licenties)
   C:\Program Files\Kubus\KUBUSSpexx5\updater5.exe (voor updaten van KUBUS Spexx)

64-bits: windows
   C:\Program Files (x86)\Kubus\KUBUSSpexx5\KubusLicentieBeheer.exe (voor activeren licenties)
   C:\Program Files (x86)\Kubus\KUBUSSpexx5\updater5.exe (voor updaten van KUBUS Spexx)

Licentieprobleem 'Onvoldoende toegangsrechten'. Wat nu?

Dit probleem kan worden voorkomen door bij de installatie de stappen uit de installatiehandleiding exact te volgen, en na installatie geen wijzigingen aan te brengen of bestanden te verplaatsen/verwijderen. Herstel van het probleem gaat als volgt:

• De systeembeheerder dient de volgende files te verwijderen *.lct session.act en KS4Lic.dll.
  • Hierna dient de licentie activatie procedure opnieuw plaats te vinden volgens de handleiding >

Hoe installeer ik een netwerklicentie?

Voor het activeren van een netwerklicentie hebben wij een handleiding geschreven. Deze kunt u hier downloaden >

Hoe update ik een netwerklicentie?

Een netwerklicentie moet jaarlijks verlengd worden. Gebruikers van KUBUS Spexx krijgen hierover vanaf 30 dagen voor het verlopen van de licentie een melding. Verlengen heeft alleen zin als de jaarlijkse kosten zijn voldaan.

Verlengen dient te geschieden op de server of computer waarop de centrale licentie is geïnstalleerd.

• Open KUBUS Spexx licentiebeheer
    Dit kan via de snelkoppeling 'KUBUS Spexx 5 Licentie’ of is te vinden bij ‘Program Files\KUBUS\KUBUSSpexx5\KubusLicentieBeheer.exe’
  • Kies in venster voor ‘Vernieuwen'

• Stuur de informatie uit het volgende venster naar info@kubusinfo.nl. Gebruik de knop ‘Naar het klembord’ om de informatie over te nemen of gebruik CTR+C/CTRL+V. Stuur zeker geen schermafdruk omdat wij de aanvraag gegevens ook weer moeten overnemen.

• Van KUBUS ontvangt u vervolgens een e-mail waarmee de onderste velden in gevuld kunnen worden.

Voor de gebruikers van de netwerklicentie hoeft verder niets aangepast te worden.