XpS bestekgenerator

Voor bestekservices en fps-en online

XpS bestekgenerator 4

XpS Bestekgenerator is een stukje software dat intelligentie toevoegt aan bestekspecificties en wordt met name gebruikt voor fabrikant bestekservices. De intellegentie die XpS toevoegt betreft bijvoorbeeld het leggen van relaties tussen schrapteksten. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een bepaald type deur wordt ook automatisch de juiste brandwerendheid gekozen.

XpS kan zowel gebruikt worden voor een enkele FPS (= Fabrikant Product Specificatie) als voor een complete bestekservice waarin op basis van een paar vragen een heel bestek wordt gegenereerd. XPS wordt gebruikt in de bestekservices van de NBD op www.nbd-online.nl en voor benaderen van FPS-en via www.bestekservices.nl en moet dus bij gebruik daarvan geïnstalleerd zijn. XpS toont een preview van het gegenereerde bestek waar nu deze naar elke STABU bestekverwerker te kopiëren is

Bestekservices en FPS-en in KUBUS Spexx

Voor het vinden van FPS-en is binnen KUBUS Spexx een speciaal trefwoordenregister voor producten en fabrikanten opgenomen waarmee FPS-en en bestekservices makkelijk te vinden zijn. KUBUS Spexx werkt goed samen met XpS.

Installeren van XpS Bestekgenerator 4

Download hier de laatste versie, start de installer en volg de aanwijzigingen. XpS 4 werkt met elke webbrowser voor Windows XP of later.

Download laatste versie 4 b1 1,1 MB

Opmerkingen bij installatie

Vanaf versie 4 is XpS een normaal programma. Er zijn geen speciale instellingen in de webbrowser meer nodig. Oudere versies waren plug-ins voor Internet Explorer. Deze worden niet automatisch verwijderd. Dat is ook niet noodzakelijk voor gebruik van versie 4 maar kan desgewenst handmatig via het Configuratiescherm.