Landschapsarchitectuur

Landschapsarchitectuur in Archicad

Bouwpartijen vragen steeds vaker om een BIM-model van een landschapsontwerp. Dankzij Archicad kun je als landschapsarchitect eenvoudig aan die behoefte voldoen op dezelfde intuïtieve wijze zoals je dat gewend bent. In Archicad ontwerp je zowel je 2D-tekeningen als 3D-modellen en -impressies, waarbij wijzigingen automatisch in alle varianten worden doorgevoerd. Schakelen tussen verschillende software is hiermee niet meer nodig. Ook kun je aangeleverde 3D/BIM-informatie gemakkelijk in je terreinmodellen integreren. Met Archicad verbeter je je workflow zonder dat dit impact heeft op je creatieve proces. Op die manier profiteer jij van optimale ontwerpvrijheid tijdens het modelleren van jouw landschap.


Add-ons

Exclusieve add-ons zoals LAND4 en ArchiRADAR bieden je maximale controle over gedetailleerde, topografische informatie. Op die manier presenteer je altijd een perfect kloppend model aan je opdrachtgever en/of andere bouwpartijen. 

LAND4
ArchiRADAR

 LAND4 

LAND4 is specifiek ontwikkeld voor Archicad en biedt directe en accurate controle in alle fasen van je project. Onder andere hoogtelijnen, hoeveelheden, waterdrainage en oppervlaktes kun je dankzij deze plug-in naadloos in je model integreren. Daarvoor heb je de beschikking over diverse krachtige gereedschappen zoals Easy Spot Level configuration, Dynamic LANDSurfaces en simpele en veilige import en export van data (XYZ). LAND4 perfectioneert je werkproces vanaf het importeren van landmetergegevens tot en met de uiteindelijke projectpresentatie. Tot slot is de plug-in volledig geïntegreerd met de Archicad-gebruikersomgeving en net zo makkelijk en intuïtief in het gebruik. 

LAND4 in Archicad
LAND4 in Archicad
LAND4 in Archicad

Meer weten over Archicad voor landschapsarchitectuur?

Bel 15 minuten met een van onze BIM Consultants!

Voorbeelden in LAND4

Ik heb bij KUBUS een demo gevolgd en ben daarna snel overgestapt op Archicad. Het werkt vooral heel intuïtief. Met de vorige programma’s werd alles zo administratief en vermoeiend, waardoor de creativiteit beperkt werd.

Peter Geraerts, Cocoon Architecten

ArchiRADAR

Palmboom in Archicad

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Archicad?

Plan vrijblijvend een gesprek in van 15 minuten!

Voorbeelden in ArchiRADAR

Met de add-on ArchiRADAR beschik je over een zeer uitgebreide groencollectie voor Archicad. Zo heb je keuze uit meer dan 50 soorten gedetailleerde 3D-bomen, -hagen en -struiken en hoge resolutie-texturen. Elke plant wordt geleverd in vier tot zes varianten en afhankelijk van de soort heeft het object parameters om de seizoensgebonden bladkleur, bloemen en vruchten te kiezen. Alle varianten zijn geoptimaliseerd om maximaal te profiteren van de CineRender-engine in Archicad.

 Archicad is dé 3D/BIM-software voor klassieke-, stedenbouwkundige, landschaps- en interieurarchitectuur.
Ontdek welke unieke features in Archicad je hierbij ondersteunen.