OpenBIM cursus

Corona update

In verband met de maatregelen tegen het verspreiden van het Corona-virus, geven wij onze cursussen voorlopig online. Dit doet niet af aan de kwaliteit van onze cursussen: onze cursusleiders zijn goed voorbereid en hebben ervaring met deze manier van lesgeven. Het gebruikelijke programma wordt afgehandeld en alle vragen worden beantwoord. Ook kan de cursusleider meekijken op uw scherm, zodat bijsturing plaats kan vinden. Wil je liever wachten tot we onze cursussen weer normaal kunnen geven, dan hebben wij daar begrip voor.

Inhoud van de cursus

OpenBIM staat voor modelgebaseerd samenwerken op basis van open standaarden. Bij de toename van intelligente informatie - en dus complexiteit - in modellen, is het belangrijk om de uitwisseling van informatie en daarmee ook de workflow in de samenwerking tussen partijen te optimaliseren. Opdrachtgevers en bouwbedrijven vragen steeds vaker om BIM en hebben daarbij (soms te) hoge verwachtingen: zorg dat je weet wat in jouw situatie realistisch is.

In deze cursus leer je alle ins & outs over uitwisseling van je model met derden, op basis van IFC. Hoe je kunt samenwerken met de BIM-pakketten van bouwpartners (Tekla Structures, Revit Structure, Scia Engineer, DDS CAD) en wat je wel en niet kunt verwachten. Hoe kun je het beste modelleren om in een openBIM proces mee te kunnen doen en welke werkmethodiek werkt wel en welke niet. Daarnaast geven we inzicht in hoe IFC modellen in andere modelleerpakketten en Model Checkers zichtbaar worden.

De prijs van de cursus bedraagt € 395,-
 

Voor Archicad

Naast algemene info over openBIM en IFC krijg je inzicht in de belangrijkste instellingen die je kunt maken bij de export en import van IFC bestanden vanuit meerdere programma's. En hoe je met translators kunt werken en informatie kunt filteren.

én voor Revit gebruikers

Een beetje kennis van de software die je bouwpartners gebruiken is zinvol om te weten wat je wel en niet kunt vragen. Hoe ga je om met informatie van het ene naar het andere pakket overzetten. Wat kan wel en wat kan (nog) niet. In deze cursus komt het allemaal aan bod

Inschrijven openBIM cursus