Webinars

                               In onze webinars laten we zien wat onze software allemaal kan. Ze zijn dan ook bedoeld voor niet-gebruikers van het
                               betreffende softwarepakket, omdat de basisprincipes besproken worden. Onze webinars zijn vrij toegankelijk en ze
                               worden opgenomen, zodat ze later terug te zien zijn. 
 

Volg onze LIVE webinars, registreer je nu!

Vrijdag 29 mei, 14:00 uur


Van ontwerp tot uitvoering in hetzelfde model

Het presenteren van diverse fasen van een ontwerp vragen een andere manier van werken. Zo kunnen de plannen van een schetsontwerp niet dienst doen als bouwaanvraag, en zullen de bouwaanvraagtekeningen op hun beurt te gedetailleerd zijn voor verkooppresentaties. 
Dit vraagt telkens behoorlijk wat tekenwerk en men denkt vaak dat dit in verschillende softwarepakketten moet.

Benieuwd hoe dit met één pakket kan én het bovendien tijdswinst oplevert? 
Volg dit webinar en leer hoe je de plannen van verschillende fases uit één 3D model kunt genereren.
  
Bekijk opname

Dinsdag 16 juni, 10:00 uur


De kracht van ARCHICAD op het gebied van modelcontrole

Goede communicatie met je bouwpartners en opdrachtgevers kan alleen plaatsvinden wanneer de modelinformatie correct en volledig is. Met ARCHICAD kun je het model visueel controleren, maar dat ook via lijsten en via Clash Detection. Breng enkel relevante informatie over. Dit kan met grafische filters in 2D tekeningen én in 3D modellen.

In dit webinar gaan we aan de slag met verschillende weergaven van het model, waardoor een model van hoogwaardige kwaliteit gemaakt kan worden. En dat leidt dan weer tot betere communicatie die voor iedereen helder is.
  
Inschrijven

Donderdag 18 juni, 10:00 uur


IFC voor dummies

Wat is IFC? Welke info moet erin zitten en op welke plek? Hoe kan ik de juiste properties uitlezen? Voorbeeldvragen die vaak naar boven komen en waar soms moeilijk een correct antwoord op te vinden is.

In dit webinar wordt uitgelegd hoe zo’n IFC bestand voor een goede openBIM workflow tot stand kan komen en zelfs hoe dit verder geoptimaliseerd kan worden. Of de gevraagde informatie wel op de juiste plek zit, kan bovendien eenvoudig worden nagegaan met behulp van de controles gebaseerd op de hulpfiche van het WTCB. 

Ook benieuwd naar IFC en openBIM? Schrijf je dan snel in voor dit webinar! 
  
Inschrijven

Donderdag 25 juni, 10:00 uur


7 voordelen van ARCHICAD ten opzichte van Revit

Wie werkt met ARCHICAD ervaart dat veel handelingen sneller en makkelijker gaan dan bij andere 3D modelleerpakketten. Dit komt doordat de functionaliteiten van de software zijn toegespitst op echte creativiteit. Hierdoor maak je de mooiste ontwerpen in een handomdraai, zonder technische beperkingen.

In dit webinar focussen we ons op de voordelen van ARCHICAD ten opzichte van Revit. We laten de 7 belangrijkste voordelen zien.
  
Inschrijven

Vrijdag 26 juni, 10:00 uur


2D detailleren is passé, haal alles uit je 3D model

We zien en horen vaak dat de details in een BIM project apart in 2D worden uitgewerkt, en buiten het BIM model blijven. Waarom? Macht der gewoonte. Slim? Nee, want het vergt meer tijd én het is foutgevoelig. Pas wanneer je de detaillering in een BIM model opneemt, kun je met recht spreken van een digitaal prototype waarin je eventuele fouten vroegtijdig kunt detecteren.

Hoe eenvoudig dat is, en hoe mooi dat werkt, laten we je zien in dit webinar.
  
  
Inschrijven

Woensdag 1 juli, 10:00 uur


Echt BIM-men, maar wel eenvoudig

BIM-men is veel meer dan simpelweg werken in een 3D model. Toch hoeft het niet ingewikkeld te zijn.

In dit webinar laten we aan de hand van een paar stappen zien hoe je heel eenvoudig écht kunt BIM-men.
We verlagen de drempel en verhogen het werkplezier :-)
  
  
  
Inschrijven

Donderdag 2 juli, 10:00 uur


Waarom ARCHICAD een must is voor architecten

Software mag geen extra uitdaging vormen. ARCHICAD stimuleert met een maximale ontwerpvrijheid het creatieve talent van architecten. Als dé openBIM oplossing kun je met ARCHICAD moeiteloos samenwerken met alle andere partijen in het bouwproces, ook wanneer zij met andere software werken.

Kies je voor ARCHICAD, dan kies je voor creativiteit. Alle vormen zijn mogelijk, kom maar eens kijken.
  
Inschrijven

Woensdag 8 juli, 10:00 uur


De Solibri Product Family: welke vorm past bij mij?

De naam 'Solibri' hoor je regelmatig vallen als het gaat over softwarepakketten die ingezet worden bij BIM projecten. Maar Solibri heeft meerdere productvormen zoals je bij software vaak ziet (bijvoorbeeld een light-versie). Hoe zit dit precies bij Solibri? Wat kun je met de betaalde versie meer dan met een gratis versie?

In dit webinar bekijken we de verschillende vormen, en voor wie zijn ze bedoeld.
  
Inschrijven

Woensdag 15 juli, 10:00 uur


Wanneer levert BIM mij financieel gezien winst op?

Het starten met nieuwe software brengt veelal een hoop kosten met zich mee. Of levert het op termijn misschien juist iets op? Voor welk licentietype moet je dan kiezen en op welke termijn is het rendabel?

In dit webinar zetten we de ROI calculator in om hier inzicht in te krijgen.
  
 
 
 
 
  
  
Inschrijven

Woensdag 22 juli, 10:00 uur


Efficiënt omgaan met renovatieprojecten

Niet alleen bij nieuwbouw kun je BIM inzetten voor het realiseren van een efficiëntere werkflow. Juist bij renovatie, waarbij je meerdere vormen van documenten nodig hebt, kan het veel tijd besparen (denk aan bestaande situatie, te slopen delen en de nieuwe situatie).

In dit webinar gaan we aan de slag met verschillende tekeningen die horen bij een renovatieproject. Tevens wordt ook documentatie gegenereerd over bijvoorbeeld het aantal m3 aan sloopafval. Je ziet dus hoe je tijd bespaart met ARCHICAD. 
  
Inschrijven

Vrijdag 24 juli, 10:00 uur


Kiezen voor ARCHICAD is kiezen voor creativiteit

Software is in de eerste plaats bedoeld om je te helpen. Toch zie je vaak dat software een remmende werking heeft op het ontwerpproces. Als je kritisch kijkt naar software die past bij jouw taken, kan software je juist de gewenste ontwerpvrijheid bieden. Dat geldt voor ARCHICAD, want ARCHICAD is ontwikkeld om het creatieve proces volledig te ondersteunen.

Tijdens dit webinar laten we zien dat je met ARCHICAD alle vrijheid hebt. Creativiteit en design in eigen hand, terwijl het BIMmodel zich vanzelf opbouwt.
  
Inschrijven

Donderdag 30 juli, 10:00 uur


Gemakkelijk en snel overstappen van Revit naar ARCHICAD

ARCHICAD is bij uitstek het meest geschikte programma voor het bouwkundig werken met BIM modellen. Maar wat als je werkt met Revit, en je wil graag overstappen naar ARCHICAD? Kun je de reeds bestaande projecten eenvoudig overzetten? Hoe lang duurt het voordat je weer minstens even productief bent? Ga je functionaliteiten missen of krijg je er juist wat bij?

In dit webinar laten we zien hoe je als Revit gebruiker eenvoudig én snel met ARCHICAD kunt werken.
  
Inschrijven

Woensdag 12 augustus, 10:00 uur


Solibri voor architecten

Werken met Solibri wordt steeds gangbaarder. Ook steeds meer architecten werken met Solibri. Zij gebruiken Solibri om hun model met dat van andere bouwpartners te clashen, maar ook om de kwaliteit van hun eigen werk te waarborgen. Een check met Solibri vóórdat je je werk overhandigt aan de volgende partij, kan veel tijdwinst opleveren en fouten of onduidelijkheden voorkomen. En sinds de komst van Solibri Family hoeft de investering ook niet meer zo groot te zijn.
 
In dit webinar laten we zien hoe Solibri van meerwaarde is voor architecten.
  
  
Inschrijven

Donderdag 27 augustus, 10:00 uur


Optimale samenwerking met ARCHICAD Teamwork

Elke architect krijgt wel eens te maken met tijdsdruk: deadlines die gehaald moeten worden, last-minute wijzigingen, noem maar op. Met meerdere personen aan één model werken klinkt dan als muziek in de oren, toch? 

Teamwork van ARCHICAD maakt het mogelijk om deze hectische momenten rustig te laten verlopen. Benieuwd wat dit voor uw bureau kan betekenen? Volg dan dit webinar en leer in minder dan 15 minuten hoe interne samenwerking eenvoudig tot stand kan komen en geoptimaliseerd kan worden!
  
Inschrijven

Bekijk de opnamen van eerdere webinars


Modelleren

Modelpresentatie & Communicatie

BIM en samenwerken

Modelkwaliteit

Plan nu zelf een afspraak

Liever advies op maat? Dat kan heel eenvoudig. Om tijd te besparen doen we dat online. Geef aan wanneer je tijd hebt, en we hebben een digitale afspraak. In een persoonlijke online demonstratie van ARCHICAD of Solibri laten we zien wat onze BIM software voor jouw bureau kan betekenen.

 

België

door Michelle Vrolix   

Nederland

door Krijn Voorn