Archicad toepassingsgebieden

 Architectuur, landschap, stedenbouw en interieur 

 Archicad ondersteunt alle disciplines in het ontwerpproces 

 Projecten omvatten meestal meer dan alleen de architectuur van gebouwen. Ook andere disciplines, zoals landschapsarchitectuur, stedenbouwkunde en interieurontwerp, spelen een essentiële rol. Archicad is een flexibele alles-in-één BIM-modelleersoftwarepakket dat je uitgebreid ondersteunt bij deze verschillende toepassingsgebieden. Zo ontwerp je een compleet project zonder steeds te hoeven schakelen tussen verschillende software. Archicad is zowel geschikt voor grotere als kleinere projecten. 

ARCHITECTUUR
LANDSCHAP
STEDENBOUW
INTERIEUR

 ARCHITECTUUR 

Met de veelzijdigheid en functionaliteiten van Archicad profiteer je als architect van maximale ontwerpvrijheid en zeer efficiënte ontwerpprocessen. De software biedt meerdere tools en functies waarmee je van begin tot eind je project kunt realiseren. Ook visualiseren, documenteren en samenwerken met andere teamleden en bouwpartijen is eenvoudig. 

Wat betreft duurzaam ontwerpen bevat Archicad een groot aantal praktische functies waarmee tijdens het ontwerpproces al thema’s kunnen worden getoetst, bijgestuurd en geëvalueerd. 

Jonas door Orange Architects
Jonas door Orange Architects
Jonas door Orange Architects

Meer weten over Archicad voor architectuur?

Bel 15 minuten met een van onze BIM Consultants!

Orange Architects

 LANDSCHAP 

Landschappen ontworpen door RAU architecten
Landschappen ontworpen door RAU architecten
Landschappen ontworpen door RAU architecten

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Archicad?

Plan vrijblijvend een gesprek in van 15 minuten!

RAU Architecten

Archicad ondersteunt de behoeften van landschapsarchitecten optimaal met een breed scala aan hulpmiddelen. Zo kun je gedetailleerde, topografische informatie integreren en terreinmodellen creëren compleet met waterpartijen, begroeiing en andere landschapselementen. Weergaven zijn extra realistisch door het gebruik van materialen, texturen en kleuren. 

Archicad is bovendien het enige BIM-programma met een plug-in voor LAND4. Dit is een krachtige, unieke tool waarmee je landschapsontwerpen naadloos kunt invoegen in het ontwerpproces. LAND4 biedt onder andere geavanceerde gereedschappen zoals dynamische Spot Levels, Fall Lines en LANDSurfaces. In combinatie met een nieuwe categoriefunctionaliteit helpt de plug-in je daarnaast je workflow te optimaliseren vanaf het importeren van landmetergegevens tot en met de uiteindelijke projectpresentatie. Verder kun je gebruikmaken van de add-on ArchiRADAR waarbij je de beschikking hebt over meer dan 50 soorten bomen, struiken en heggen die aan de hand van de seizoenen variëren. 

 STEDENBOUW 

Bij de realisatie en analyse van stedelijke omgevingen is Archicad van grote waarde. Als stedenbouwkundig architect kun je hiermee onder andere complexe stedelijke modellen, infrastructuren en openbare ruimtes ontwerpen en diverse ontwerpscenario’s verkennen. Hiernaast kun je in Archicad probleemloos overgaan naar de architectonische gebouwuitwerking. De impact van bepaalde keuzes beoordeel je door middel van bezonningsstudies, haalbaarheidstoetsingen en energie-evaluaties. 

Het stedenbouwkundig model in Archicad biedt verder een goede basis voor stroomschema’s en andere schematische uitingen. Ook 3D-impressies kunnen direct in de software of middels een directe koppeling met externe render engines worden vervaardigd. Informatie uitwisselen met zowel teamgenoten als externe partijen, is mogelijk via de BIMcloud van Archicad. 

Stedenbouw door Goedefroo Architects
Stedenbouw door Goedefroo Architects
Stedenbouw door Goedefroo Architects

Meer weten over Archicad voor stedenbouw?

In dit oriëntatiegesprek ontdek je het in 15 minuten.

Goedefroo Architects

 INTERIEUR 

Interieurs door BALK architecten
Interieurs door BALK architecten
Interieurs door BALK architecten

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Archicad?

Maak een vrijblijvende belafspraak van 15 minuten!

BALK Architects 

Ook als interieurontwerper kun je je hart ophalen met Archicad. Met deze BIM-modelleersoftware heb je een uitgebreid pakket aan tools en mogelijkheden in handen waarmee je allerlei interieurs kunt ontwerpen. Bovendien is het mogelijk materialen en afwerkingen toe te passen, ruimte-indelingen, wanden, vloeren en plafonds te modelleren en interieuronderdelen toe te voegen. Tot slot kun je met behulp van verlichtingsimpressies en interne of externe render tools zeer realistische visualisaties maken en presenteren aan klanten. 

Een Archicadmodel is uitwisselbaar met LightStanza: een tool waarmee daglicht-analyses kunnen worden gemaakt. De koppeling met NVIDIA Omniverse is eveneens interessant. Dit platform biedt meerdere extra’s op het gebied van Universal Scene Description (USD).

 Archicad is dé BIM-modelleersoftware voor klassieke-, stedenbouwkundige, landschaps- en interieurarchitectuur.
Ontdek welke unieke features in Archicad je hierbij ondersteunen.