De KUBUS Academy is live!

Vanaf vandaag is onze KUBUS Academy online. In dit leerplatform bepaal je zelf het moment waarop en het tempo waarin je een cursus volgt. Met de KUBUS Academy bieden we onze klanten een extra service die onder meer aansluit bij de wensen rondom flexibel werken.

KUBUS faciliteert Architecten zonder Grenzen met Archicad-licentie

Architecten zonder Grenzen, (ASF-Be), was op zoek naar BIM-software voor projecten met sociale meerwaarde in derdewereldlanden. BIM-specialist KUBUS schoot te hulp en stelde gratis een Archicad-licentie ter beschikking. Dankzij deze BIM-modelleersoftware is ASF-Be in staat op efficiënte, intuïtieve en met maximale ontwerpvrijheid projecten te modelleren.

Nieuw in Archicad: AI Visualizer 

Archicad beschikt vanaf vandaag over een praktische AI-toepassing voor alle gebruikers: de AI Visualizer! Deze krachtige AI-engine is direct geïntegreerd in Archicad en genereert, op basis van je ontwerp, hoogkwalitatieve renders aan de hand van sturende aanwijzingen. Hiermee kun je als architect ontwerpalternatieven presenteren en evalueren, zonder al deze alternatieven te modelleren.

Archicad 27 nu beschikbaar: your best design option 

Vandaag is Archicad 27 gelanceerd, inclusief KeyMember Editie voor de Nederlandse en Vlaamse markt! De gloednieuwe beheerfunctie voor ontwerpvarianten, de professionele visualisatietools en de verbeterde workflows voor projectbeheer en multidisciplinaire samenwerking maken Archicad 27 de beste keuze als ontwerpsoftware.

KUBUS versnelt groei en neemt BIMlink over

KUBUS BV heeft BIMlink overgenomen. Dit biedt KUBUS de mogelijkheid om de BIM platformen van beide bedrijven te integreren tot een krachtig ecosysteem voor modelgebaseerde samenwerking in bouwprojecten.

Gemiddelde score klanttevredenheid 8,1

Bij KUBUS streven we altijd naar het beste voor onze klanten. Om inzicht te krijgen in de beoordeling hiervan en gericht te kunnen verbeteren, voeren we jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek uit. Bekijk de resultaten >>

Nieuwe features Archicad 27

In het najaar is het zover: dan wordt Archicad 27 gelanceerd! Onlangs maakte Graphisoft de nieuwe features vertegenwoordigd. En dat belooft wat. Archicad 27 bevat interessante, handige en nuttige nieuwigheden die jou als architect een nog betere ontwerpervaring geven. We maakten een selectie.

Archicad KeyMember Editie nu geschikt voor Apple silicon (ARM)

Vanaf deze week is de Archicad KeyMember Editie voor Archicad 26 geheel compatibel met de laatste hardware van Apple. Hierin zijn de zogenoemde Apple silicon chips toegepast (ARM-technologie). Hierdoor zijn gebruikers nu in staat optimaal te profiteren van de prestaties van deze nieuwe Apple computers.

LCA-berekeningen in nieuwe Archicad KeyMember Editie

Vandaag lanceert KUBUS de nieuwe Archicad KeyMember Editie met onder andere de DesignLCA voor Nederland en België en een uitbreiding van de Meetstaat Manager add-on voor de Belgische markt. Lees meer over de toevoegingen.

KUBUS ontvangt ISO27001 certificaat

Bij KUBUS staat informatiebeveiliging hoog in het vaandel. We vinden het van groot belang dat zowel onze eigen gegevens als onze klantgegevens optimaal beschermd zijn. We zijn dan ook erg trots om te kunnen melden dat we vanaf vandaag officieel in het bezit zijn van het ISO27001 certificaat waarmee we deze veiligheid kunnen waarborgen.

Archicad 26 nu beschikbaar in Nederland en Vlaanderen: Stay focused, design more

Archicad 26 nu beschikbaar in Nederland en Vlaanderen: Stay focused, design more

Vandaag is Archicad 26 én de Keymember Editie beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse markt. Bij deze release ligt de focus op efficiëntie. We zetten de belangrijkste nieuwe features op een rij.

KTO_Blog_1

Score klanttevredenheid van 8,1 naar 8,3

Dit jaar kunnen we met trots mededelen dat de beoordeling van onze klanten voor zowel onze service als producten is gestegen: een gemiddelde beoordeling van een 8,1 in 2021 is nu een 8,3. Dit cijfer is gebaseerd op twee onderdelen: onze producten (8,4) en onze service (8,1).

Steun ook de toepassing van materiaalpaspoorten in de bouw

Steun ook de toepassing van materiaalpaspoorten in de bouw

Platform CB’23 heeft een nieuwe leidraad ontwikkeld om het gebruik van materiaalpaspoorten in de bouw te vereenvoudigen en op te schalen. Als partner van Madaster onderstrepen wij het belang van materiaalpaspoorten. Het stimuleert slim ontwerpen en maakt hergebruik eenvoudiger. Onderteken jij ook de brief met aanbevelingen?

Archicad 26 – Stay focused, design more

Archicad 26 – Stay focused, design more

Vandaag lanceert Graphisoft Archicad 26. Met krachtige verbeteringen op het gebied van workflows en professionele visualisatieoplossingen ligt de focus bij Archicad 26 op wat jij het liefste doet: het ontwerpen van geweldige gebouwen. Archicad 26 (incl. de KeyMember Editie) is naar verwachting in het najaar beschikbaar in Nederland en België.

KUBUS ARC Architectuur Award: inschrijvingen geopend!

KUBUS ARC Architectuur Award: inschrijvingen geopend!

Vanaf vandaag is het mogelijk om projecten in te zenden voor de ARC Awards van 2022. Ben de eerste! Stuur jouw project in en maak kans op de KUBUS ARC Architectuur Award 2022. Een prachtige prijs die wordt toegekend aan een project dat duurzaamheid en innovatie combineert met verrassende architectuur.

Gratis Archicad en BIMcloud SaaS licenties voor Oekraïense architecten

Gratis Archicad en BIMcloud SaaS licenties voor Oekraïense architecten

Om steun te bieden aan architecten die Oekraïne hebben moeten ontvluchten, verstrekt KUBUS in samenwerking met Graphisoft gratis Archicad en BIMcloud SaaS licenties aan bedrijven die deze Oekraïense architecten in dienst nemen of inhuren. Op deze manier hopen we deze architecten een kans te geven hun werk uit te blijven oefenen.

Lancering Archicad 25 in Nederland en Vlaanderen

Lancering Archicad 25 in Nederland en Vlaanderen

Vanaf vandaag zijn Archicad 25 (incl. Update 2) én de Archicad 25 KeyMember Editie beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse markt. Door te luisteren naar de wensen van gebruikers is Archicad wederom naar een hoger niveau getild.

KUBUS scoort 8,1 in onderzoek klanttevredenheid

KUBUS scoort 8,1 in onderzoek klanttevredenheid

Bij KUBUS streven we altijd naar verbetering. Niet alleen op het gebied van onze software, maar ook van onze service. Omdat we veel waarde hechten aan de mening van onze klanten, voeren we elk jaar een klanttevredenheidsonderzoek uit. Met trots kunnen we delen dat onze producten dit jaar zijn beoordeeld met een 8,3 en onze service met een 7,9.