KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur van Archicad in Nederland en Vlaanderen en ontwikkelaar van Nederlands’ meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx.

KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend.

Oprichting

KUBUS is in 1992 opgericht door huidig algemeen directeur ir. Erik Pijnenburg. Als bouwinformaticus met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van bouwsoftware, geeft hij leiding aan het bedrijf. KUBUS is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers van BIM in de Benelux en maakt internationaal naam met het BIMcollab-ecosysteem voor issuemanagement en model validatie.

Erik-Pijnenburg

Duurzaamheid

Bij KUBUS staat duurzaamheid op de eerste plaats. Zo is het hoofdkantoor bijvoorbeeld vrijwel energieneutraal en compenseert KUBUS alle CO2-uitstoot door nieuwe bomen te planten in samenwerking met Trees For All, waar we bospartner van zijn.

KUBUS is voorstander van circulair bouwen. BIM processen met onze software dragen bij aan een verantwoorde toepassing van onze spaarzame grondstoffen. Het biedt de mogelijkheid om op materiaalniveau classificaties en eigenschappen toe te kennen. Hoe meer data er kan worden toegekend aan bouwmaterialen, hoe waardevoller deze materialen blijven gedurende de gehele levenscyclus van een bouwwerk, van ontwerp tot afbraak. Om dit verder te onderstrepen is KUBUS een van de eerste Kennedy’s van MADASTER die door het documenteren, registreren en archiveren van materialen in gebouwen hergebruik eenvoudiger maken. We stimuleren slim ontwerpen voor eliminatie van afval. BIM biedt daarvoor de ideale basis.

Klanten beoordelen onze producten en service met een 8,1. En daar worden we blij van, want onze missie is “to make people happy with BIM”.

Onze samenwerkingen

Schermafbeelding-2020-10-09-om-15-44-30

ISO27001 certificering

KUBUS is ISO27001 gecertificeerd. Met dit certificaat tonen we aan procedures te hebben geïmplementeerd om de informatiebeveiliging continu te blijven beoordelen en verbeteren. Hierbij gaat het niet alleen om financiële informatie, maar ook om persoonlijke klantgegevens. Zo beschermen we alle informatie in onze systemen tegen cyberaanvallen, ransomware, malware of andere datalekken. En dat vinden we erg belangrijk, want de ernst van dit soort aanvallen wordt met de dag groter.

ISO-logo