ARCHICAD

ARCHICAD

support

Compatibiliteit ARCHICAD met macOS 10.14 Mojave

Apple heeft een betaversie uitgebracht van het nieuwe besturingssysteem macOS 10.14 Mojave. De eerste testen wijzen op problemen, dus adviseert GRAPHISOFT ten zeerste om deze versie voorlopig nog niet te gebruiken bij projecten.

GRAPHISOFT zal het nieuwe besturingssysteem voor ARCHICAD 21 en ARCHICAD 22 gaan ondersteunen door middel van updates. Je kunt de laatste ontwikkelingen volgen op de website van GRAPHISOFT.
10-07-2018

BIMServer belangrijke wijziging

Met ingang van 18 juni 2018 zijn er enkele wijzigingen met betrekking tot de BIMserver:
  • BIM server is vervangen door het gratis product: BIMcloud Basic
  • BIMcloud Basic is beschikbaar ter vervanging van BIM servers vanaf ARCHICAD 19. Per installatie wordt de BIMcloud basic vastgezet voor één versie ARCHICAD. (Er zijn meerdere installaties mogelijk). BIMcloud kan meerdere versies ARCHICAD tegelijkertijd ondersteunen. Bekijk de informatie over BIMcloud op onze website
  • De installer en updates worden verstrekt als één installatiepakket voor zowel BIMcloud als BIMcloud basic.
  • Er worden 4x per jaar updates gepland

Download de installer via http://www.graphisoft.com/downloads/bimcloud/

Bekijk de video op het ARCHICAD Youtube kanaal voor meer informatie
18-06-2018

Nieuwe KeyMember Editie per direct beschikbaar

De nieuwste update r3 voor de KeyMember Editie is uitgebracht. Deze update bevat diverse verbeteringen zoals een correctie van geëxporteerde brandeigenschappen naar een IFC model en kleine correcties in de Schedules en Publisher set benodigd bij de omgevingsvergunning. De update is te downloaden vanaf onze website. Wij adviseren u deze versie direct te installeren. Lees alle verbeteringen en bugfixes op de downloadpagina op onze website >
 
18-06-2018

MAC OSX 10.13 High Sierra compatibiliteit - Update

GRAPHISOFT heeft een update uitgebracht voor ARCHICAD 21 (5021) om een aantal problemen met het nieuwe Apple besturingssysteem op te lossen. De meeste urgente problemen zijn hierin opgelost, echter adviseren wij om het besturingssysteem nog niet te updaten tot de volgende update. Met name gebruikers van TeamWork kunnen tegen problemen aanlopen. Ook is het mogelijk dat er tijdens het modelleren een korte vertraging te ondervinden is. 

Lees meer op de supportpagina van GRAPHISOFT > 
23-02-2018

Update licentie sleutels ivm beveiligingsupdate Apple

Als gevolg van beveiligingslekken in computerchips van Intel, AMD en ARM zal Apple de beveiliging verhogen in de volgende MacOS 10.14. Dit zal effect hebben op het gebruik van alle hardware sleutels van ARCHICAD, CodeMeters. Voorlopig heeft Microsoft iets soortgelijks nog niet aangekondigd, echter dit ligt wel in de lijn der verwachting.

Op dit moment is er bij MacOS 10.13 High Sierra al een melding geïntroduceerd, die aangeeft of de CodeMeter toegang mag krijgen. In het ‘Beveiliging en privacy’ venster van de systeeminstellingen kan de software van CodeMeter, gemaakt door WIBU-SYSTEMS AG, worden toegestaan. Lees hier meer over deze melding.

Later dit jaar (september 2018) zal de beveiliging nog verder verhoogd worden. Zonder een update van de software die op de Codemeter staat, kan ARCHICAD dan niet meer werken. Door middel van een reguliere update van ARCHICAD zal ook de Codemeter software geüpdatet worden. Deze wordt in de eerste helft van 2018 voor ARCHICAD 19, 20 en 21 automatisch aangeboden. Voorlopig hoeft dus nog niet direct actie te worden ondernomen. ARCHICAD 18 en ouder krijgen geen nieuwe updates meer, dus zal ARCHICAD níet meer werken op MacOS 10.14 en nieuwer. Lees meer op het ARCHICAD Help Center

Let op!
Gebruik je de CodeMeter op een server zonder ARCHICAD of wil je direct de update uitvoeren op de licentiesleutel dan kan dat met een losse update. Download de update hier en installeer deze. Het hele proces kan ongeveer 10 minuten duren en de CodeMeter zal rood knipperen. 
05-02-2018

ARCHICAD 21 & KeyMember Editie

Via de installatiepagina kun je nu ARCHICAD 21 downloaden. Hier staan de stappen beschreven die je dient te doorlopen om met de nieuwe versie te kunnen werken. Ben je ARCHICAD KeyMember? Download daarna dan ook de nieuwe KeyMember Editie. Wij wensen je veel plezier met ARCHICAD 21! Aan de slag >
07-09-2017

Video upgradewebinar

Om optimaal te profiteren van de nieuwe versie kunnen KeyMembers een video van ons upgradewebinar bekijken. In de video van het webinar de nieuwe features van ARCHICAD 21 en de KeyMember Editie gepresenteerd. Ook is het oefenbestand te downloaden:
Bekijk de video >
25-09-2017

Toegekende codering niet zichtbaar bij een gekopieerd element 

Wanneer een element wordt gekopieerd, wordt de codering afkomstig uit de 'Predefined Rules’ niet meer getoond. In de IFC export is de codering nog steeds aanwezig. Advies is om elementen niet te kopiëren nadat de codering is toegevoegd, maar favorieten te gebruiken om elementen te plaatsen. Het is mogelijk om de Schedules te gebruiken om de codering te controleren of toe te voegen. Het is ook mogelijk om de Favorieten of de IFC manager te gebruiken om op basis van een selectie van gelijksoortige elementen de codering opnieuw toe te kennen.
   
12-05-2017

Crash in 3D of leeg werkveld bij MAC OSX 10.12.4

Als je MAC OSX 10.12.4 gebruik én een Intel Iris Graphics hebt, kon het voorkomen dat ARCHICAD crashte op het moment dat het 3D venster werd getoond. Ook kon in andere vensters een deel van het werkveld onbruikbaar worden. De update MAC OSX 10.12.heeft deze problemen opgelost. Meer informatie op deze pagina van het ARCHICAD Help Center.
update 17-05-2017

Hulp nodig bij de installatie?

Lukt het niet om ARCHICAD en de KeyMember Editie te installeren, bekijk dan eerst de Troubleshooting Guide en onze FAQ’s over installeren. Is er nog iets onduidelijk? Laat het ons weten via de helpdesk.

FAQ's over installeren >
Troubleshooting Guide > 

Laatste Updates

Check automatisch voor updates via het menu 'Options > Work Environment > Network and Update' en zet een vinkje bij 'Check for Updates'. Of kies in het menu 'Help' voor de optie 'Check for updates...'

Wijziging in de helpdeskondersteuning

Met de komst van ARCHICAD 22 is er een wijziging in de helpdeskondersteuning
- Vragen over ARCHICAD 21, STAR(T) Editie 2018 en ARCHICAD 22 worden zowel ondersteund als (indien mogelijk) opgelost met updates
- Vragen over ARCHICAD 20 en STAR(T) Editie 2017 worden wel ondersteund, maar kunnen niet worden opgelost met updates 
- Vragen over ARCHICAD 19 en STAR(T) Editie 2016 en ouder worden niet meer ondersteund
21-08-2018