ARCHICAD

ARCHICAD

support

WIN 10 Update en ARCHICAD 

Er is een Windows 10 update uitgebracht dat mogelijk een effect kan hebben op de dataopslag van de BIMcloud en op gelinkte bestanden. 
Door de bug in de Wndows update wordt een gecodeerde netwerkschijf (codering van een netwerkschijf naar D: / F: etc) niet gekoppeld, is niet beschikbaar of wordt weergegeven door een X. 

In dit artikel van Microsoft wordt een workaround door middel van Scripts gegeven: 
29-11-2018

Trappen, relingen en vliesgevels komen niet over in IFC

In ARCHICAD 21 build 7000 is een probleem ontdekt bij de export naar IFC. Ondanks dat de IFC translator en de 3D view goed is ingesteld, komen trappen, relingen en vliesgevels niet in het resulterende IFC bestand. Graphisoft heeft dit probleem erkent en het zal in de volgende update worden gerepareerd (build 80xx). Er zijn meerdere work-arounds voor dit probleem:
  • Exporteer het IFC bestand vanuit de plattegrond
  • Stel de gebruikte IFC Translator > Geometery Conversion in met de optie 'Keep hierarchy', in plaats van 'Convert to Single Element'
  • Maak de update ongedaan door een Repair uit te voeren (voor het oorspronkelijke installatie bestand uit) en te updaten tot 6013
Meer informatie op deze support pagina van Graphisoft
09-11-2018

Compatibiliteit ARCHICAD met macOS 10.14 Mojave

Apple heeft het nieuwe besturingssysteem macOS 10.14 Mojave uitgebracht. Er kunnen problemen optreden, dus adviseert GRAPHISOFT om deze versie voorlopig nog niet te gebruiken bij projecten.
 
GRAPHISOFT zal het nieuwe besturingssysteem voor ARCHICAD 21 en ARCHICAD 22 gaan ondersteunen door middel van updates. Je kunt de laatste ontwikkelingen volgen op de website van GRAPHISOFT.
29-10-2018

BIMServer belangrijke wijziging

Met ingang van 18 juni 2018 zijn er enkele wijzigingen met betrekking tot de BIMserver:
  • BIM server is vervangen door het gratis product: BIMcloud Basic
  • BIMcloud Basic is beschikbaar ter vervanging van BIM servers vanaf ARCHICAD 19. Per installatie wordt de BIMcloud basic vastgezet voor één versie ARCHICAD. (Er zijn meerdere installaties mogelijk). BIMcloud kan meerdere versies ARCHICAD tegelijkertijd ondersteunen. Bekijk de informatie over BIMcloud op onze website
  • De installer en updates worden verstrekt als één installatiepakket voor zowel BIMcloud als BIMcloud basic.
  • Er worden 4x per jaar updates gepland
 
Download de installer via http://www.graphisoft.com/downloads/bimcloud/

Bekijk de video op het ARCHICAD Youtube kanaal voor meer informatie
18-06-2018

Update licentie sleutels ivm beveiligingsupdate Apple

Als gevolg van beveiligingslekken in computerchips van Intel, AMD en ARM zal Apple de beveiliging verhogen in de volgende MacOS 10.14. Dit zal effect hebben op het gebruik van alle hardware sleutels van ARCHICAD, CodeMeters. Voorlopig heeft Microsoft iets soortgelijks nog niet aangekondigd, echter dit ligt wel in de lijn der verwachting.

Op dit moment is er bij MacOS 10.13 High Sierra al een melding geïntroduceerd, die aangeeft of de CodeMeter toegang mag krijgen. In het ‘Beveiliging en privacy’ venster van de systeeminstellingen kan de software van CodeMeter, gemaakt door WIBU-SYSTEMS AG, worden toegestaan. Lees hier meer over deze melding.

Later dit jaar (september 2018) zal de beveiliging nog verder verhoogd worden. Zonder een update van de software die op de Codemeter staat, kan ARCHICAD dan niet meer werken. Door middel van een reguliere update van ARCHICAD zal ook de Codemeter software geüpdatet worden. Deze wordt in de eerste helft van 2018 voor ARCHICAD 19, 20 en 21 automatisch aangeboden. Voorlopig hoeft dus nog niet direct actie te worden ondernomen. ARCHICAD 18 en ouder krijgen geen nieuwe updates meer, dus zal ARCHICAD níet meer werken op MacOS 10.14 en nieuwer. Lees meer op het ARCHICAD Help Center

Let op!
Gebruik je de CodeMeter op een server zonder ARCHICAD of wil je direct de update uitvoeren op de licentiesleutel dan kan dat met een losse update. Download de update hier en installeer deze. Het hele proces kan ongeveer 10 minuten duren en de CodeMeter zal rood knipperen. 
05-02-2018

Hulp nodig bij de installatie?

Lukt het niet om ARCHICAD en de KeyMember Editie te installeren, bekijk dan eerst de Troubleshooting Guide en onze FAQ’s over installeren. Is er nog iets onduidelijk? Laat het ons weten via de helpdesk.

FAQ's over installeren >
Troubleshooting Guide > 

Laatste Updates

Check automatisch voor updates via het menu 'Options > Work Environment > Network and Update' en zet een vinkje bij 'Check for Updates'. Of kies in het menu 'Help' voor de optie 'Check for updates...'

Wijziging in de helpdeskondersteuning

Met de komst van ARCHICAD 22 is er een wijziging in de helpdeskondersteuning
- Vragen over ARCHICAD 21, STAR(T) Editie 2018 en ARCHICAD 22 worden zowel ondersteund als (indien mogelijk) opgelost met updates
- Vragen over ARCHICAD 20 en STAR(T) Editie 2017 worden wel ondersteund, maar kunnen niet worden opgelost met updates 
- Vragen over ARCHICAD 19 en STAR(T) Editie 2016 en ouder worden niet meer ondersteund
21-08-2018