BIMcloud: het gemak van Teamwork zonder eigen server

BIMcloud: het gemak van Teamwork zonder eigen server

Nu veel werknemers noodgedwongen thuis werken is een BIMcloud server die in het kantoor staat soms niet direct bereikbaar. Het is wel mogelijk om zo’n server vanaf internet bereikbaar te maken, maar dit vereist enige handelingen van de IT-afdeling.

Voor bedrijven die dit niet of niet direct geregeld kunnen krijgen, biedt GRAPHISOFT BIMcloud als service aan. Dat is het gemak van Teamwork zonder zelf een server in te richten of te beheren. Men kan de eigen projecten uploaden naar een (BIM)cloudserver, en met de eigen werknemers in Teamwork werken. Er hoeft verder niets geïnstalleerd worden. Enige voorwaarde is een internetverbinding.

Details van BIMcloud als service

Onderliggend is een BIMcloud full version, dat betekent dat projecten van verschillende Archicad versies hierop gedeeld kunnen worden. Er is eenvoudige uitwisseling mogelijk van projecten en users vanuit een eigen BIMcloud naar de BIMcloud als service en vice versa. Voor Archicad gebruikers is er geen verschil of men met BIMcloud als service werkt, of met een eigen BIMcloud.

Waar wordt de data geplaatst

De servers die gebruikt worden bevinden zich in verschillende datacenters wereldwijd.
Voor ieder bedrijf wordt een BIMcloud ingericht in het dichtstbijzijnde datacenter; voor Europa bevindt het datacenter zich in Duitsland. BIMcloud als service is een bewezen technologie. Zowel in de Verenigde Staten als in Groot Brittannië is het al enige tijd actief en wordt daar zeer positief ontvangen. Vanwege de huidige Corona-crisis heeft GRAPHISOFT besloten deze technologie nu versneld voor de rest van de wereld beschikbaar te maken.

Registratie

Registreren hiervoor kan direct bij GRAPHISOFT. De naam van jouw BIMcloud server kan zelf gekozen worden: bedrijfsnaam@bimcloud.com. Er wordt één hoofdgebruiker aangemaakt die daarna andere werknemers kan toevoegen of importeren uit een eigen BIMcloud. Meer informatie over alle mogelijkheden en het starten vind je in ons Helpcenter.

Backups

De backup procedure wordt door GRAPHISOFT geregeld. Projecten en backups kunnen te allen tijde gedownload worden en omgezet worden naar solo projecten.

Ondersteuning

De technische support wordt gedaan door KUBUS met backup vanuit GRAPHISOFT. Zo bent u er zeker van dat u direct weer verder kan.

Kosten

De kosten: € 68 per actieve gebruiker per maand, dit is inclusief de BIMcloud full licentie.

Aan de slag met BIMcloud als service