"BIM maakt ons werk nóg leuker"

“BIM maakt ons werk nóg leuker”

Orange Architects is gevestigd in het centrum van Rotterdam. Het is een multidisciplinair en internationaal opererend ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, interieur en buitenruimte. In de afgelopen jaren heeft het bureau ruime ervaring opgedaan met BIM. “BIM’men in Archicad maakt onze processen efficiënter en we maken minder fouten.” Ze modelleren vanaf de eerste schets tot de laatste steen een project. Een project is daardoor op elk gewenste moment inzichtelijk te maken voor de opdrachtgever, adviseurs en aannemer. Hierdoor kunnen besluiten vaak eerder en in ieder geval weloverwogen genomen worden op basis van de beschikbare informatie. “BIM is een uitstekend middel om met elkaar kwaliteit te waarborgen.”

Benieuwd naar de voordelen van Archicad? Kijk het webinar 9 redenen om te kiezen voor Archicad.

The Bow, Amsterdam

Wij geloven in de kracht van een integrale samenwerking: een rationele en gedeelde manier van werken.

Efficiënte werkwijze en transparante communicatie

Voor een BIM-traject is het essentieel om met verschillende disciplines een team te vormen. Er is daardoor veel kennis en ervaring beschikbaar voor het project. Gedurende het hele proces, van de ontwerpfase tot de uitvoering, kan deze informatie gedeeld worden middels BIM. Op die manier wordt informatie gebundeld, vindt er continuïteit in het proces plaats, creëer je een efficiënte werkwijze en blijft de communicatie transparant. Als team ga je een commitment aan voor een integrale samenwerking.

Met het team wordt gewerkt aan één digitaal 3D model in Archicad, waarin alle digitale informatie per discipline is én wordt gedeeld. Het geeft alle partijen betere inzichten in het ontwerp, kansen kunnen gepresenteerd worden en problemen in kaart gebracht. Zo kunnen besluiten eerder en weloverwogen genomen worden.

Floating Gardens, Amsterdam

BIM is meer dan modelleren, namelijk samenwerken.

Over Orange Architects

Orange Architects vertaalt een aansprekend concept naar een haalbaar plan. “Wij zijn ontwerpers met bouwkundige kennis en hebben uitgebreide ervaring met een volledig BIM georganiseerd productieproces. Als architectenbureau lopen wij daarin voorop, en daar zijn wij trots op. Wij vinden dat BIM helpt om meer vat te krijgen op elke ontwerpopgave.”

Benieuwd wat Archicad kan betekenen specifiek voor jouw bureau?