Basiscursus IFC

voor Archicad gebruikers

Inhoud van de cursus

Met de toename van intelligente informatie - en dus complexiteit - in modellen, is het belangrijk om de uitwisseling van informatie en daarmee ook de workflow in de samenwerking tussen partijen te optimaliseren. Opdrachtgevers en bouwbedrijven vragen steeds vaker om IFC en stellen daarbij hoge eisen.

In deze cursus leer je alle ins & outs over de uitwisseling van je Archicad-model met derden, op basis van IFC. Hoe je kunt samenwerken met andere BIM-pakketten van bouwpartners en wat je wel en niet kunt verwachten.
Leer hoe je doelgericht de gewenste informatie aan elementen koppelt en naar IFC-modellen vertaalt om aan samenwerkingsstandaarden te voldoen, en krijg inzicht in een openBIM-proces waarin modellen uitgewisseld en issues gemanaged worden.

Onderwerpen

  • Introductie IFC - De werkwijze van een BIM-proces
  • Afspraken en standaarden (BIM basis ILS / Hulpfiche / BIM protocollen)
  • Een Archicad-model voorbereiden voor uitwisseling
  • Interactive Schedules gebruiken om modellen te verrijken
  • Informatie in het model controleren (modelvalidatie)
  • Archicad-modelinformatie vertalen naar IFC (Translator instellingen)
  • Een Archicad-model exporteren naar IFC
  • Importeren van IFC-modellen
  • Samenwerken en issues communicerenDeze cursus is essentieel voor iedere Archicad-gebruiker die meer wil weten over IFC en samenwerking op basis van IFC-uitwisseling. Na het volgen van deze cursus zijn de eerste stappen in richting van een professioneel BIM-management gezet.


De prijs van deze cursus bedraagt € 435,- per cursist. Archicad KeyMembers volgen de cursus voor € 395,- per cursist.

Inschrijven IFC-cursus voor Archicad-gebruikers

Architectenregister (NL)

Onze cursussen worden door het architectenregister erkend als activiteiten voor permanente beroepsontwikkeling. Bij elke cursus staat het aantal PBO uren vermeld. Zie ook de website van het architectenregister.

KMO-portefeuille (BE)

Wij zijn gecertificeerd als 'Erkende dienstverlener voor KMO-portefeuille voor de pijler Opleiding'. Door deze subsidieregeling kun je een deel van de kosten van een van onze opleidingen terugkrijgen. Lees hier meer.

Permanente vorming (BE)

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten heeft KUBUS geaccrediteerd voor al haar cursussen en activiteiten. Architecten en architect-stagiairs krijgen vormingspunten voor deelname hieraan.