De overstap op Archicad: van oriënteren tot eigen template

Govaert & Vanhoutte architects en de overstap

Het Brugse bureau Govaert & Vanhoutte architects maakte in het voorjaar van 2023 de overstap naar Archicad. De weg naar 3D-modeling was een noodzakelijke volgende stap waardoor hun vorige software niet meer voldeed.

Een belangrijke voorwaarde bij de overstap was het niet verliezen van het bureau DNA. De architectuur van Govaert & Vanhoutte kenmerkt zich door een hoge mate van detaillering, waardoor de vraag ontstond of dit wel mogelijk is met BIM-software. 

Jaar na de overstap

Inmiddels is het bureau ruim 1 jaar met Archicad aan de slag, en is het omschakelingsproces in volle gang. In deze sessie geven ze een kijkje in hun oriëntatieproces op verschillende software, de overstap op Archicad, de voordelen die Archicad hen biedt en hoe hun eigen bureautemplate hieraan bijdraagt. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van een residentieel project.

Benieuwd naar het verhaal van Govaert & Vanhoutte architects? Vul dan het formulier in en meld je aan!

Online

18 apr 2024

14:00 – 15:00

Gratis

Header_KubusPatroon_Smal

”Archicad blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid, zonder concessies te doen aan de identiteit van ons bureau bij de overstap”

– Antigona Spahija, Govaert & Vanhoutte architects

Over Govaert & Vanhoutte architects

Govaert & Vanhoutte architects telt 20 medewerkers. Vanuit hun kantoor in volle natuur te Brugge werken ze dagelijks aan hun authentieke architectuur. Het is een samenvloeiing van de less is more filosofie met een abstracte, artistieke dimensie.

Ze trachten eveneens die abstractie, overstijging te bereiken in hun ontwerpen, immer startend vanuit een functionele analyse van het programma en de omgeving, samen met een sobere artistieke visie, om te kunnen resulteren in een authentiek concept dat steeds gelinkt blijft aan inhoud & plaats. 

Dat deze bijzondere vorm van architectuur in de smaak valt, blijkt uit de talrijke prijzenrealisaties in binnen- en buitenland die het bureau op hun naam heeft mogen zetten.

Foto rechts: MULTIRESIDENTIAL GOLDEN RATIO