Feestelijke uitreiking ARC22 Awards

Feestelijke uitreiking ARC22 Awards

Gisteren zijn de jaarlijkse ARC Awards uitgereikt. Na twee coronajaren kon de uitreiking dit jaar eindelijk weer doorgaan zoals gepland. En dat resulteerde in een feestelijke avond met mooie speeches en trotse winnaars!

Dit jaar was er een recordaantal aanmeldingen. Uit ruim 500 inzendingen in zeven categorieën hebben onafhankelijke vakjury’s de winnaars gekozen. Het maakt ons trots om te zien dat een groot deel van de genomineerden en winnaars Archicad gebruikt.

Genomineerde en winnende Archicad gebruikers

Wij feliciteren alle winnaars én uiteraard ook de genomineerde Archicad gebruikers!

  • Winnaar ARC22 Architectuur Award: Korteknie Stuhlmacher Architecten
  • Winnaar ARC22 Interieur Award: Happel Cornelisse Verhoeven
  • Winnaar ARC22 Detail Award: Office Winhov
  • Genomineerde ARC22 Detail Award: Groothuijse de Boer Architecten
  • Genomineerde ARC22 Detail Award: Workshop Architecten
  • Genomineerde ARC22 Architectuur Award: Civic Architects
  • Genomineerde ARC22 Architectuur Award: a2o
  • Genomineerde ARC22 Architectuur Award: AAC Architecture
  • Genomineerde Jong Talent Award: Loes Thijssen (NOAHH)
De gelukkige winnaars van de avond.

De genomineerden van de ARC22 Architectuur Award

De ARC22 Architectuur Award is een initiatief van KUBUS en De Architect. Na een lang en intensief beraad is de redactie van De Architect tot een longlist van 52 projecten gekomen. Een flinke uitdaging voor de jury om uiteindelijk 3 projecten te nomineren. De nominaties: Het Schoenenkwartier in Waalwijk door Civic Architects, Straf! School met lef in Beringen (België) door a2o architecten & AAC Architecture, en Campus Cadix in Antwerpen door Korteknie Stuhlmacher Architecten. Opvallend is dat de genomineerde projecten allemaal renovatieprojecten zijn. De jury heeft expliciet ingezet op projecten die gebruik maken van bestaande structuren.

Winnaar van de ARC22 Architectuur Award

De winnaar van de ARC22 Architectuur Award is Campus Cadix in Antwerpen door Korteknie Stuhlmacher Architecten. Als sponsor van deze Award hebben we Mechthild Stuhlmacher en Rien Korteknie namens KUBUS een BIMcollab Nexus jaarlicentie aangeboden voor 10 gebruikers (issuemanagement), een BIMcollab Zoom jaarlicentie voor modelvalidatie en 2 uur onboarding consultancy. Van harte gefeliciteerd!

De jury zei het volgende: “Campus Cadix is een spannend complex waar oud en nieuw op allerlei
manieren symbiotisch in elkaar grijpen. In de campus zijn een kunstzinnige en een technische middelbare school samengevoegd. Korteknie Stuhlmacher Architecten sleutelde en sleep dertien jaar lang aan de bouwstenen van de campus: oude havenloodsen, een school met monumentenstatus en een fors
nieuwbouwblok. Die lange adem is zichtbaar in het afgewogen eindresultaat.”

Benieuwd wat Archicad voor jou kan betekenen?