Yunshan Town Complex: Dé trekpleister van Chongqing

Yunshan Town Complex: Dé trekpleister van Chongqing

Het Yunshan Town Complex is dé toeristische trekpleister van de Simian-bergvallei, Chongqing China. De landelijke locatie inspireerde Yuangou Architects om de omliggende bergen en lokale architectuur in vorm na te bootsen. Het bouwproject herbergt een kunstgalerie, diverse winkels, een trouwkapel en vakantieverblijven. Voor het bereiken van het beste architecturale resultaat maakt Yuangou Architects gebruik van BIM-modelleersoftware Archicad. Voor hen is het de beste software om creativiteit, samenwerking, visualisatie en documentatie hand in hand te laten gaan.

Yuangou Architects

Het in Shanghai gevestigde Yuangou Architects bestaat uit een team van meer dan 400 architecten, planners, consultants en ingenieurs. Het bureau ontwerpt voor veel verschillende opdrachtgevers en projecten. Van erfgoed en religieuze gebouwen tot stadsontwikkelingen, kantoren, interieuren en landschappen.

Zonder Archicad was het erg moeilijk om intuïtieve veranderingen en uitdrukkingen door te voeren.

– Zhen Yuan, Zhang – Lead architect bij Yuangou Architects

De kracht van BIM

De karakteristieke daken van de gebouwen in Chongqing zijn licht gebogen met grote dakranden en gevels om de constante regen die typisch is voor het klimaat af te weren. Het Yunshan Town Complex geeft deze typische bouwstijl van Chongqing in grote proporties weer.
De gebogen daken en openingen waren het resultaat van verschillende ontwerpiteraties die gedeeld werden via BIMcloud. Deze tool maakt het mogelijk om met meerdere personen gelijktijdig in één model te werken, ongeacht de grootte of complexiteit van het project. In plaats van een traditionele workflow met modellen en het schakelen tussen verschillende software, werkt Yuangou Architects met Archicad om 2D en 3D weergaven te synchroniseren. Dit resulteert niet alleen in een snellere workflow, maar ook worden er minder teken-en bouwfouten gemaakt.

Voor de visualisatie van het Yunshan Town Complex is gebruik gemaakt van BIMx. Deze gratis rendering software geeft de opdrachtgever een duidelijk en compleet beeld van het ontwerp. Hierdoor wordt feedback geven makkelijker en ontstaat er minder miscommunicatie. Ook is er de mogelijkheid om in virtual reality door het ontwerp te lopen en is de BIMx app bechikbaar op tablet en mobiel. Yuangou Architects gebruikte de BIMx app om ter plekke controles uit te voeren en de opdrachtgever de ontwerpen te tonen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Archicad?

In deze gratis demo ontdek je hoe je een Archicad project opzet, welke tools de software biedt en welke uitgebreide presentatiemogelijkheden er zijn.