Het juweel van Budapest: Szervita Square Building

Het juweel van Budapest: Szervita Square Building

Szervita Square is voorzien van een ware glazen eyecatcher, ontworpen door DVM Group. Om een gevel te creëren die niet hoeft onder te doen voor zijn historische buren en de locatie waardig is, ontwierp en monteerde het team honderden zowel gebogen als gepolijste panelen om een glanzende gevel te creëren. Hierbij werd gebruik gemaakt van Archicad en de nieuwste bouwtechnieken.

De nauwgezette aandacht voor duurzaamheid en efficiëntie wierp zijn vruchten af. Szervita Square Building is het eerste en enige LEED Platinum-gecertificeerde gebouw in Centraal-Oost-Europa. In 2022 werd het gebouw bekroond met een gouden medaille in multifuctioneel bouwen en duurzame ontwikkeling op de FIABCI International Real Estate Development Competition. Ook is Szervita Square Building één van de signature buildings van Archicad 26.

Dankzij de technische oplossingen van Archicad kunnen onzearchitecten zich focussen op het ontwerp.

– László Gellár Chief Architect, DVM Group

Het belang van slimme documentatieworkflows

De overrompeling aan gegevens hield niet op bij de gevel van het gebouw. Door de prestigieuze locatie en de LEED-certificeringseisen doorliep het ontwerp meerdere iteraties voordat toestemming werd gegeven voor de definitieve overdracht.

Het team maakte tijdens het langdurige proces veelvuldig gebruik van het wijzigingsbeheerprogramma van Archicad om wijzigingen nauwgezet bij te houden. Een aantal BIM-oplossingen, waaronder unieke GDL-objecten, consignaties en automatische documentatiefuncties, waren ook van groot belang om het project tot zijn uiteindelijke unieke staat te brengen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Archicad?

In deze gratis demo ontdek je hoe je een Archicad project opzet, welke tools de software biedt en welke uitgebreide presentatiemogelijkheden er zijn.

Focus op duurzaamheid

Het werk van het team weerspiegelde de missie van zowel Graphisoft als KUBUS: zo duurzaam en snel mogelijk een ontwerp tot stand brengen. Om dit te realiseren heeft DVM Group een toegewijd duurzaamheidsteam dat hun architecten ondersteunt bij het maken van milieubewuste ontwerpen. De teams werken samen vanaf de conceptfase en zetten elk BIM-model op met de juiste criteria om functionele en duurzame gebouwen te creëren. In het Szervita Square project werd het BIM-model geëxporteerd als een IFC-model dat het duurzaamheidsteam in elke fase kon beoordelen.

Sinds de oprichting in 1995 is DVM Group uitgegroeid tot een van de meest prominente architectenbureaus van Hongarije. Hun werk is te zien in alle sectoren en legt de nadruk op technische kwaliteit, functionaliteit, esthetiek, klantgerichtheid en kostenefficiëntie. Hierbij speelt Archicad een cruciale rol.

Architects in Ctrl met Powerhouse Company

Benieuwd naar meer toonaangevende gebouwen? Meld je dan aan voor Architects in Ctrl met Powerhouse Company. Tijdens deze sessie worden de prijswinnende gebouwen Baan Tower en Floating Office Rotterdam uitvoerig besproken.