Lancering Archicad 24 | Integraal ontwerpen

Lancering Archicad 24 | Integraal ontwerpen

Archicad 24 is vanaf vandaag beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt. De nieuwe versie van de award-winning BIM-oplossing voor architecten, ontwerpers en bouwbedrijven innoveert op het gebied van integraal ontwerpen, bidirectionele workflows tussen architecten en ingenieurs, en modelchecking. De focus ligt op de afstemming van het architectonisch ontwerp met constructeurs en installateurs. Een vernieuwing van ongekende waarde.

Archicad 24 biedt unieke mogelijkheden om een echt integraal ontwerpproces te realiseren. Dit is een gamechanger.

Ronald de Graan, directeur customer success bij KUBUS

Volledig in BIMcloud

Baanbrekend in Archicad 24 is de volledige ‘open’ BIMcloud-omgeving waarin alle verschillende ontwerpdisciplines efficiënt met elkaar samenwerken. Informatie-uitwisseling vindt direct plaats en het documentbeheer gebeurt volledig in de cloud. Zo hebben alle partijen inzicht in dezelfde gegevens op hetzelfde moment.

Geïntegreerde werkwijze met constructeurs

In Archicad 24 is een constructieve analyse mogelijk van het bouwkundig model. Uniek hierin is de geavanceerde samenwerkingsflow met constructeurs, op basis van een automatisch gegenereerd constructiemodel. Deze bidirectionele werkwijze voorkomt fouten en aanpassingen zijn direct zichtbaar.

MEP modelleren en geautomatiseerde scripts

De nieuwe geïntegreerde MEP-tool maakt het mogelijk om kanalen, leidingen en technische systemen te plaatsen. Zo is het model nauwkeuriger en worden clashes eerder gedetecteerd. Daarnaast bieden geautomatiseerde scripts de mogelijkheid om herhaalde en tijdrovende handelingen in één keer uit te voeren.

Groter en sneller met BIMx

Vanaf heden biedt BIMx de mogelijkheid om real-time te renderen. De nieuwe 3D-engine met Live Ambient Occlusion opent daarnaast 4 tot 5 keer grotere modellen dan voorheen, zonder lange laadtijd. Met BIMx PRO kunnen zelfs modellen van onbeperkte grootte worden geopend. En dankzij de nieuwe API-koppeling kan BIMx PRO gemakkelijk met andere systemen worden verbonden.

Nieuw in de KeyMember Editie

De vernieuwde KeyMember Editie focust op detail. Zo zijn er favorieten voor constructieve gereedschappen opgenomen om constructieve analysemodellen te maken. Hierin zijn bovendien aanvullende Complex Profiles, Archicad Property en SAF Translators opgenomen om het model goed te kunnen coördineren. Daarnaast is de Ambiant Occlusion Renderscene opgenomen en de KeyMember bibliotheek uitgebreid en vernieuwd. Alle KeyMember add-ons zijn geschikt voor Archicad 24 en dus direct te gebruiken.

KeyMember ArchiCafés

Nieuw voor de Nederlandse KeyMembers zijn de maandelijkse ArchiCafés. Exclusieve online kennissessies, gegeven door onze BIM-specialisten. Ze duiken de diepte in over allerlei relevante onderwerpen en de interactieve sessies bieden veel ruimte voor vragen en discussies.


Over KUBUS

KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 80.000 gebruikers in de bouw.

Over GRAPHISOFT®

GRAPHISOFT startte de BIM-revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.