De lancering van BIM Basis ILS versie 2

De lancering van BIM Basis ILS versie 2

De volgende stap in eenduidig samenwerken

Iedereen profiteert

Een mooie stap voor BIMmend Nederland, want versie 2 van de BIM basis ILS is een feit. Met dank aan de expertise van onder andere KUBUS BIM-expert Denise Bos, is deze nieuwe versie op alle fronten aangescherpt én uitgebreid met belangrijke onderdelen Hiermee wordt de BIM basis ILS nog breder toepasbaar en dient het als een goede basis voor elk project. Naast de aangepaste infographic is er een totaal vernieuwde website met betere, stap-voor-stap-toelichting en daarmee nog minder ruimte voor ruis. Het motto blijft: hoe meer ondernemingen en instellingen in de bouwsector volgens deze structuur samenwerken, hoe groter de voordelen voor ons allemaal.

Voor en door gebruikers

Sinds de lancering van de eerste versie van de BIM basis ILS groeit het gebruik enorm. Hiermee groeide ook de kennis over hoe de BIM basis ILS wordt toegepast. Met deze inzichten ging de beheerorganisatie aan de slag om te onderzoeken hoe de BIM Basis ILS een nog breder publiek kan aanspreken om mee te doen. Naast de beheerorganisatie leverden een groot aantal gebruikers een grote bijdrage aan de nieuwe versie. De input werd verzameld in gebruikersbijeenkomsten, reviewrondes en met de inzet van verschillende experts, waaronder Denise Bos, BIM-expert bij KUBUS. “De BIM basis ILS-beweging gaat met BIM basis ILS 2.0 een nieuwe fase in. Waarin eenduidig samenwerken voor een nog breder publiek mogelijk is”, aldus Denise.

Op de website van BIM Loket staat alle informatie om direct met de nieuwe versie aan de slag te gaan. Eenduidig samenwerken heeft de toekomst!

Werk je met Archicad of BIMcollab?

Bekijk dan de handleiding op BIMloket hoe je de BIM Basis ILS versie 2 kunt toepassen.
Bovendien hebben we voor BIMcollab Zoom de smart view set geüpdatet naar de nieuwe versie. Check direct of het model voldoet aan de laatste BIM eisen. Download hem hier >