Parametrisch ontwerpen centraal in de update van Archicad 24.3

Parametrisch ontwerpen centraal in de update van Archicad 24.3

Archicad is continu in ontwikkeling op basis van gebruikersfeedback en komt deze week alweer met een nieuwe update, Archicad 24.3. Deze nieuwe versie van de award-winning BIM-oplossing gaat met name in op de functie om eenvoudig eigen objecten te ontwerpen op macOS en Windows. Benieuwd naar alle nieuwe updates? Je leest ze hier.

In deze nieuwe versie zijn onder andere naast nieuwe functionaliteiten, ook verbeteringen doorgevoerd die de snelheid van het systeem bij geopende projectlijsten ten goede komen.

Geautomatiseerde mapping

Eén van de belangrijkste updates is de mogelijkheid voor het geautomatiseerd mappen van geëxporteerde profielen uit Archicad. Deze methode bespaart tijd en moeite in vergelijking met handmatig in kaart brengen. Hetzelfde databasebestand kan worden gebruikt bij importeren, exporteren of beide.

Parametrisch ontwerpen

Daarnaast gaat deze update van Archicad in op het ontwerpen van eenvoudige oprekbare en instelbare tot volledig parametrische objecten. Sinds deze laatste update is de PARAM-O functie rechtstreeks in Archicad ingebouwd, op zowel macOS als Windows.

PARAM-O is een gebruiksvriendelijk parametrisch ontwerp-gereedschap in Archicad waarmee aangepaste, parametrische objecten en bouwelementen ontwikkeld kunnen worden, zonder een enkele regel code of script te schrijven. De ontwerpen zijn eenvoudig aan te passen om aan de behoeften van jouw project te voldoen en je hoeft ze niet te verbouwen om in een andere omgeving te passen.

Met parametrisch ontwerpen is het mogelijk om onder andere raveelijzers, vlechtwerk en ander repeterend siermetselwerk, meubilair, balkons, prefab betonelementen, noodoverstorten en metselwerkondersteuning te ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het ontwerpen van eenvoudige oprekbare en instelbare tot volledig parametrische objecten (PARAM-O)? Op donderdag 15 april vertellen we je er alles over tijdens ons gratis online event. Bekijk het event hier