Hierdoor vergroot BIMx jouw kans op nieuwe projecten

Hierdoor vergroot BIMx jouw kans op nieuwe projecten

Als je potentiële opdrachtgevers spreekt, wil je natuurlijk maar één ding: dat ze met jou in zee gaan. Door in het eerste gesprek al te tonen dat ontwerpen in 3D of VR gepresenteerd kunnen worden, heb je direct een streepje voor. In dit blog geven we 4 argumenten die jou helpen om potentiële klanten te overtuigen met BIMx. De gratis tool die je gebruikt om je ontwerp in alle fasen op een unieke wijze voor iedereen inzichtelijk te maken.

1. BIMx stimuleert de verbeelding

Als architect is het enorm belangrijk om je ontwerp tot leven te laten komen. Hoe beter jij jouw ontwerp aan klanten kan presenteren, hoe meer het voor hen gaat leven en hoe echter het wordt. Dat is precies wat je wil én waar de kracht van BIMx ligt. Schetsen en 2D-tekeningen kunnen de verbeelding van jou als architect niet precies weergeven. Een 3D-visualisatie kan dat wel. BIMx laat jouw ontwerp volledig tot zijn recht komen, zonder dat er ook maar één steen is gelegd.

Het fijne aan Archicad is dat je het voorontwerp al goed kan presenteren aan de klant. Met BIMx laten we de opdrachtgever al heel snel dor het gebouw lopen door middel van een VR-bril.

– Peter Geraerts, Cocoon Architecten

2. BIMx maakt het mogelijk om ontwerpen in VR te tonen

BIMx gaat nog een stap verder. Naast het maken van professionele 3D-renders kun je met behulp van BIMx jouw ontwerp in VR tonen. Dit is een groot voordeel, aangezien klanten hiermee een virtuele wandeling kunnen maken door het ontwerp. Je klant krijgt er een realistisch beeld bij en misschien wel belangrijker: een gevoel.

Meer leren over presenteren en visualiseren in Archicad?

Tijdens dit gratis webinar van BIM Consultant Michiel Neven leer je over de verschillende mogelijkheden en voordelen van presenteren en visualiseren in Archicad. Denk bijvoorbeeld aan navigeren in Archicad, presenteren met BIMx of visualiseren met Redshift.

3. BIMx maakt het makkelijk om aanpassingen zichtbaar te maken

Wanneer je samen met een klant naar een ontwerp kijkt, kan het natuurlijk zijn dat men graag iets wil aanpassen. Dankzij de koppeling tussen Archicad en BIMx kan je wijzigingen direct in 3D laten zien. Een andere steen, nieuwe deuren: de wijziging kan direct gepresenteerd worden. Met deze wijzigingen wordt het ideale plaatje steeds realistischer, wat vertrouwen schept. Dit is erg belangrijk, zeker in een vroeg stadium van het ontwerpproces.

4. BIMx vermindert faalkosten

BIMx geeft niet alleen je klant een beter beeld, maar ook de aannemer en andere partijen die betrokken zijn bij de bouw. Dit vermindert de kans op fouten tijdens het bouwproces en dus ook eventuele faalkosten, wat weer in het voordeel is van de opdrachtgever. Andere partijen zullen hierdoor bovendien graag met jou als architect samenwerken. Betrouwbare partners zijn tenslotte goud waard.

Voor het ontwerpen van een vakantiehuis in Spanje bood BIMx ons veel voordelen. De klant kon hun woning echt ervaren. Dit werkte zeer verhelderend en verbeterde de communicatie, zeker omdat de opdrachtgever slecht Engels sprak.

Stephan Verkuijlen, wv-studio
085_210204_VIZ_005-lichter-(1).jpeg
Holiday Retreat – wv-studio

Download BIMx nu gratis

Wil jij de kans op nieuwe projecten aanzienlijk vergroten? Dan is dit hét moment om met BIMx aan de slag te gaan. Download de gratis BIMx tool en ontdek zelf de vele voordelen! Wil je ook gelijk met VR aan de slag? Kijk dan ook zeker naar deze VR-bril die speciaal is ontworpen voor BIMx.

Meer leren over BIMx?

Meer leren over de combinatie van Archicad en BIMx?
In een vrijblijvende 1-op-1 demo met één van onze BIM Consultants leer je hoe Archicad en BIMx in de praktijk samenwerken.