Archicad 25 is beschikbaar: dit zijn de nieuwe features

Archicad 25 is beschikbaar: dit zijn de nieuwe features

Vanaf vandaag zijn Archicad 25 (incl. Update 2) én de Archicad 25 KeyMember Editie beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse markt. Door te luisteren naar de wensen van gebruikers is Archicad met deze nieuwe versie wederom naar een hoger niveau getild. We zetten de belangrijkste nieuwe features voor je op een rij.

Zones in doorsneden en binnenaanzichten

In Archicad 25 kunnen Zones niet alleen getoond worden in grondplannen, maar ook in doorsneden en binnenaanzichten. Bovendien kan een Zone dankzij het nieuwe Zone Label gemakkelijk geplaatst worden met behulp van voorgedefinieerde Label favorieten.
Meer informatie over Zones in doorsneden >
Meer informatie over Zone Labels >

Texturen in gevels, doorsneden en interieuraanzichten

Een groot pluspunt voor het verbeteren van jouw ontwerpen: Archicad 25 toont 3D-texturen nu ook in gevels, doorsneden en interieuraanzichten. Ook de schaduwen zijn verbeterd. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker en sneller realistische ontwerppresentaties kan maken in Archicad.
Meer informatie >

Native Survey Point

Dankzij het nieuwe geïntegreerde Native Survey Point kun je coördinaten eenvoudig mee importeren en exporteren met IFC-, BCF- en DWG-bestanden. Dit resulteert in optimale modeluitwisselingen en samenwerking met stakeholders. Bovendien is het hierdoor een stuk eenvoudiger om met een team tegelijkertijd aan hetzelfde project te werken in open BIM.
Meer informatie >

Vrije openingsvormen

Omdat Graphisoft inzet op maximale ontwerpvrijheid, is het in Archicad 25 nu ook mogelijk om openingen in vrije vormen te maken. Zo passen ze bijvoorbeeld exact rond de MEP-elementen of kan je precies dat speciale trapgat maken zoals jij het voor ogen hebt. Het resultaat: nóg meer ontwerpvrijheid, nauwkeurigere hoeveelheden en een snellere MEP-workflow.
Meer informatie >

Redshift

Redshift is de eerste volledig GPU-versnelde rendering engine en vanaf nu beschikbaar in Archicad als technology preview. Redshift blinkt uit op het gebied van fotorealistische beelden én de snelheid waarmee deze beelden gecreëerd worden.
Meer informatie >

Uitbreiding 2D-3D navigatie

Archicad 25 maakt het navigeren tussen 2D- en 3D-weergaven eenvoudiger dan ooit. Stel je voor: je werkt in 2D, maar wilt bepaalde elementen liever in 3D bewerken. Je klikt dan op de nieuwe optie ‘Selecteren in 3D’ waarna de 3D-weergave wordt geopend waarin de gewenste elementen zijn geselecteerd. Het schakelen van 3D naar 2D werkt net zo eenvoudig.
Meer informatie >

Verbeteringen trapgereedschap

Binnen het trapgereedschap zijn er een aantal updates doorgevoerd, gericht op lokale standaarden. Zo is er een nieuwe berekeningsmethode waarbij Archicad zelf een voorstel doet voor een trap op basis van ingevulde parameters. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om wenteltrappen te gebruiken, en is er meer controle op tussenbordessen van trappen die aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen. Dit biedt jou de flexibiliteit en controle die je nodig hebt bij het ontwerpen van trappen.
Meer informatie >

Nieuwe ontwikkelingen speciaal voor onze KeyMembers

CLT – HSB

De KeyMember Editie beschikt over een geheel nieuwe template, inclusief een uitbreiding met modules voor het ontwerpen en uitwerken van houtbouw. Zo kun je Cross Laminated Timber (CLT) en Houtskeletbouw (HSB) projecten effectief modelleren. Een ontwikkeling die naadloos aansluit op de toenemende vraag naar circulair bouwen.
Meer informatie >

Zelfgemaakte ramen en deuren met stelmaat

Met de ramen en deuren add-on in de KeyMember Editie maak je eenvoudig en snel eigen ramen en deuren die afwijken van de standaard ramen en deuren. In Archicad 25 Update 2 kun je dankzij het maatvoeringsobject de stelmaat maatvoeren. Hierdoor worden de juiste elementafmetingen getoond in de ramen- en deurenstaat, wat resulteert in minder faalkosten tijdens de bouw.
Meer informatie >

Integratie met BIM basis ILS 2.0

Ook beschikt de KeyMember Editie over een volledige workflow die het mogelijk maakt om eenvoudig aan de gestelde eisen van de BIM basis ILS 2.0 te voldoen. Met behulp van Schedules kunnen de benodigde gegevens zoals brandwerendheid, NL/SfB codering, entiteiten en benamingen aan modelelementen meegegeven worden. Twee IFC-translators die specifiek voor de BIM basis ILS 2.0 zijn ingesteld, zorgen ervoor dat de ingevulde informatie met de export naar IFC aan modelelementen meegegeven wordt. Deze integratie zorgt voor een gestroomlijnde IFC-uitwisseling.
Meer informatie >

Archicad 25 downloaden

Gebruikers met een Upgrade of KeyMember abonnement kunnen Archicad 25 downloaden met behulp van de Download & Installatie handleiding in ons Helpcenter. Heb je geen abonnement, of werk je nog niet met Archicad? Neem dan contact met ons op.


Features Archicad 25 uitgelegd door een BIM-expert

ArchiCafé voor KeyMembers

In het ArchiCafé voor KeyMembers toonden we de belangrijkste nieuwe features van Archicad 25 én Archicad 25 Update 2. Bekijk de opname via ons Helpcenter.