“Samen maken we verschil voor Matthijs”

Matthijs (46) werkt sinds 5 jaar als assistent bouwkundig tekenaar bij Bongers Architecten. Maar door zijn beperking was dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Jarenlang kon hij geen passend werk vinden. Marjan Bongers: “Het is tof dat we samen verschil kunnen maken voor Matthijs.”

Marjan Bongers (officemanager) vindt het belangrijk het verhaal van Matthijs te delen, vandaar dat we hen kort samen hebben geïnterviewd. “Wellicht inspireren we hiermee ook andere ondernemers om mensen met een beperking te helpen”, zegt Marjan.

Matthijs was amper 21 toen hij in een psychose raakte. Sindsdien hoort hij stemmen, is hij snel moe en gevoelig voor prikkels. Zijn studie bouwkunde moest worden gestaakt en een plek op de arbeidsmarkt was lastig te vinden. 5 jaar geleden kon hij echter toch terecht bij Bongers Architecten. Dat voelde als een cadeau voor Matthijs: “Ik ben begonnen als interieurvormgever en werk nu als assistent bouwkundig tekenaar waarbij ik modellen in Archicad invoer. Het geeft me echt een kick om dit op een zo mooi mogelijke manier te doen.”

Volgens Marjan komt het niet vaak voor dat mensen met een beperking in de architectuurbranche aan de slag kunnen. “KUBUS heeft hier mede aan bijgedragen door een Archicad-licentie voor Matthijs beschikbaar te stellen. Hierdoor waren wij in staat hem zo goed mogelijk te begeleiden. Het is tof dat dit we dit als ondernemers samen hebben kunnen realiseren.” Matthijs: “Ik ben heel blij met deze kans en hoop dat ik nog lang bij Bongers Architecten mag blijven.”