De toegevoegde waarde van de KeyMember Editie

BISAR staat voor Business Architecture, begint Ismaël Gielen zijn verhaal, die samen met architect Leander Kippers eigenaar en zaakvoerder is. “Het bureau is ontsproten uit een samenwerking met R2Livin, dat zich vooral op particuliere bouwprojecten richt. Naast technische kennis over industriële architectuur, hebben we hierdoor een geoefend oog voor detail. Dat levert een meerwaarde op voor de B2B-projecten van BISAR. Onze projecten zijn zowel aantrekkelijk vormgegeven als toekomstgericht, functioneel en rendabel.” BISAR Architecten heeft een unieke benadering ontwikkeld waarbij opdrachtgevers maximaal worden ontzorgd, legt Ismaël uit. “Om het maximale uit ieder project te halen brengen we de uitvoeringstermijn, de perceelmogelijkheden, het bouwprogramma en budget van onze opdrachtgevers optimaal in evenwicht.” Tot nu toe wordt bij partner R2Livin geen gebruikgemaakt van Archicad. Maar dat gaat snel veranderen, vertelt Ismaël. “Sinds we bij BISAR intensief gebruikmaken van deze software, beseffen we pas echt hoe stug de workflow verloopt wanneer je nog op de oude manier werkt. Het huidige ontwerpprogramma is traag en loopt geregeld vast. Binnenkort volgen daarom ook een aantal collega’s van R2Livin de Basiscursus Archicad.”

De KeyMember Editie zorgt ervoor dat er basiselementen gericht op onze markt klaarstaan, zodat we geen tijd verliezen om deze zelf te maken.

– Ismaël Gielen

Veel extra voordelen

“Dankzij Archicad beheersen wij onze projecten beter”, vertelt Ismaël. “In plaats van dat we modellen steeds opnieuw moeten uittekenen in verschillende softwarepakketten, (eerst in 2D, daarna in 3D), heb je nu alles in één. Vooral als je met complexe gebouwen te maken hebt zoals wij, is dat een groot voordeel. Het scheelt tijd en je loopt op de werf tegen minder verrassingen aan. Ook de stabiliteit van het programma vinden wij een pluspunt. De KeyMember Editie zorgt er bovendien voor dat er al basiselementen gericht op onze markt klaarstaan, zodat we geen tijd verliezen om deze zelf te maken.” Archicad zit erg helder in elkaar, vindt collega bouwkundig tekenaar Umut Kinik, die tijdens zijn opleiding met Archicad in aanraking kwam. Ongeveer anderhalf jaar geleden startte hij als stagiair bij BISAR Architecten. Daarna kwam hij in dienst. “Veel spreekt voor zich. De KeyMember Editie heeft daarnaast extra voordelen, zoals de Meetstaat Manager die speciaal voor België is ontwikkeld. De modellering komt overeen met onze bestekken. Verder maken we uitvoerig gebruik van templates.” 

Benieuwd naar de voordelen van de KeyMember Editie? 

Bekijk dan alle voordelen op een rij! 


BISAR Architecten startte bij de aanschaf van Archicad meteen met de KeyMember Editie, zegt Ismaël. “We hadden een aantal projecten aangenomen bij de sociale woningbouw. Daarin was het vooral interessant dat we de mogelijkheid hadden grote hoeveelheden van onze meetstaten te toetsen. We hebben daar dan ook onze bureautemplate op uitgewerkt en uitgezuiverd.” Het gaat goed, vindt Umut. “Bij elke opdracht gebruiken we weer andere texturen en materialen. Hoe meer projecten we erop hebben zitten, hoe strakker en beter we onze template op punt kunnen zetten en hoe efficiënter we kunnen werken.” Ook de support is uitgebreid, vertelt Umut. “Als we vragen hebben, gaan we eerst op zoek naar informatie op de website van het KUBUS Helpcenter. Komen we er niet uit, dan bellen we de Helpdesk.” Misschien zijn we met bellen toch iets te voorzichtig, denkt Ismaël. “De medewerkers van de Helpdesk hebben meestal sneller een antwoord dan dat wij het zelf kunnen opzoeken.”

KeyMember Toolkit

Maximaal profiteert BISAR echter nog niet van de KeyMember Editie, blijkt als we vertellen over de mogelijkheden op de installatielocatie van Archicad. Daarin bevindt zich namelijk een goed gevulde KeyMember Toolkit met aanvullende werkmethodieken. Hiermee beschik je onder andere over details, wandopbouwen, extra legendes, materialen, ramen- en deuren werkplaats en een houtbouwmodule. De modules kun je eenvoudig in Archicad slepen. Vervolgens kun je de objecten pipetteren en toepassen in een eigen project. Zelf tekenen is dan dus veel minder aan de orde. “Van deze zaken weten wij nog te weinig af”, erkent Umut. “Daarom is het fijn dat straks een aantal extra collega’s de Basiscursus heeft gevolgd waardoor ook zij beter geïnformeerd zijn over dit soort speciale opties. Zo kunnen we collectief klimmen.” We gebruiken de software nu een paar jaar en willen niet anders meer, besluit Ismaël. “De abonnementskosten vind ik eveneens draaglijk. In het begin is het een investering, maar dat betaalt zich uiteindelijk dubbel en dwars terug.”

Graag de KeyMember Editie in de praktijk zien? 

Plan dan gratis een demo in met een van onze BIM specialisten en ontdek de mogelijkheden.