KUBUS faciliteert Architecten zonder Grenzen met Archicad-licentie

Architecten zonder Grenzen, (ASF-Be), was op zoek naar BIM-software voor projecten met sociale meerwaarde in derdewereldlanden. BIM-specialist KUBUS schoot te hulp en stelde gratis een Archicad-licentie ter beschikking. Dankzij deze BIM-modelleersoftware is ASF-Be in staat op efficiënte, intuïtieve en met maximale ontwerpvrijheid projecten te modelleren.

Architecten zonder Grenzen (ASF-Be), een non-profit organisatie opgericht in 1992, stelt zijn knowhow en ervaring ter beschikking voor projecten met een sociale meerwaarde in derdewereldlanden. In de afgelopen 30 jaar werkte de organisatie mee aan diverse projecten waaronder (nood)huisvesting na aardbevingen, overstromingen, organisatie van opleidingen en advies in ruimtelijke planning.

In alle projecten wordt de medewerking van lokale bouwkundigen en een duurzaam karakter als prioriteit ingesteld. Het team van ASF-Be groeide uit tot een 15-tal vrijwilligers, architecten, ingenieurs en stedenbouwkundigen uit België en Nederland. Eric Selis, gewezen vennoot van FCS architecten, staat aan het roer van ASF-Be. 

Archicad-licentie

Je kunt je voorstellen dat het voor een organisatie als ASF-Be zeer gewenst is om over goede BIM-modelleersoftware te beschikken. Eric Selis ging daarom op zoek naar een BIM-verdeler die wellicht voor een klein bedrag of vrijblijvend software ter beschikking wilde stellen. Rik Neven, zaakvoerder van contentbureau Palindroom, dat onder andere content verzorgt voor Architectura, bracht hem in contact met Stefan Eerlingen van KUBUS.

KUBUS ging in op de vraag en besloot om de organisatie een Archicad-licentie ter beschikking te stellen. Doordat ASF-Be Archicad gratis binnen hun organisatie mag gebruiken, kunnen ze nu genieten van maximale efficiëntie, intuïtiviteit en ontwerpvrijheid.

Een warm hart

KUBUS draagt goede doelen vaker een warm hart toe. Zo is de organisatie bospartner van Trees for All. Door nieuwe bomen te planten in samenwerking met deze organisatie, compenseert KUBUS de CO2-uitstoot.

Daarnaast kocht KUBUS recent ook twee PLAY-prints aan van Play. NU architectuuratelier ten voordele van Kom op tegen Kanker. Deze aluminium panelen met print waren tijdens een tentoonstelling van het architectenbureau te bekijken. Om de panelen een tweede leven te geven, en mensen die met kanker te maken krijgen een hart onder de riem te steken, werden ze verkocht.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Architectura.
Afbeelding: project Basisschool Tanouan Ibi, LEVS architecten.