Nieuw in Archicad: AI Visualizer 

Archicad beschikt vanaf vandaag over een praktische AI-toepassing voor alle gebruikers: de AI Visualizer! Deze krachtige AI-engine is direct geïntegreerd in Archicad en genereert, op basis van je ontwerp, hoogkwalitatieve renders aan de hand van sturende aanwijzingen. Hiermee kun je als architect ontwerpalternatieven presenteren en evalueren, zonder al deze alternatieven te modelleren.  

Archicad integreert met de AI Visualizer de ongekende mogelijkheden van AI op een voor iedereen toegankelijke manier. Met deze add-on presenteer je al vroeg in het ontwerpproces indrukwekkende visualisaties aan opdrachtgevers. De interface is bovendien zo vanzelfsprekend dat de AI Visualizer heel eenvoudig in het gebruik is. In een mum van tijd creëer je gedetailleerde, fotorealistische 3D-beelden.

Hoe werkt de AI Visualizer?

De AI Visualizer wordt ondersteund door Stable Diffusion: een tool van wereldklasse waarmee vanuit een tekstuele opdracht met behulp van deep learning, een afbeelding wordt gegenereerd. Na de gratis download is de add-on direct geïntegreerd in Archicad. Het enige wat dan nog rest is een simpel conceptontwerp modelleren, waarna je via tekstuele aanwijzingen een aantal ontwerpvarianten omschrijft. De AI Visualizer gaat hiermee aan de slag en produceert visualisaties van ontwerpvarianten door details, context en ideeën toe te voegen aan de originele conceptvisualisatie.

Met de AI Visualizer ben je optimaal voorbereid op de toekomst. Ga voor meer informatie en om de AI Visualizer voor MacOS en Windows te downloaden, naar dit artikel in ons Helpcenter.