KUBUS versnelt groei en neemt BIMlink over

KUBUS BV kondigt de succesvolle overname van BIMlink aan. BIMlink levert Document Management oplossingen aan grote Nederlandse gebouwbeheerders zoals de TU Eindhoven, TU Delft, Wageningen University & Research, diverse ziekenhuizen, de Nationale Politie, Booking.com en meer. De overname van BIMlink door KUBUS biedt de mogelijkheid om de BIM platformen van beide bedrijven te integreren tot een krachtig ecosysteem om modelgebaseerd samenwerken te faciliteren gedurende de gehele levenscyclus van een bouwwerk.

Roy van der Velden, directeur BIMlink: “Wij zijn zeer ingenomen met deze overname. De producten van BIMlink en KUBUS sluiten perfect op elkaar aan en de internationale ervaring van KUBUS gaat helpen om onze groeiambitie waar te maken. KUBUS heeft daarnaast de slagkracht om de softwareontwikkeling te versnellen en onze dienstverlening naar klanten verder te professionaliseren”. Roy van der Velden gaat binnen KUBUS de rol van Director of Digital Twin Solutions vervullen.

KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van modelvalidatie geïntegreerd met BIM issue management, gekoppeld aan alle populaire BIM tools. Daarmee bedienen ze de internationale top van bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus. Met de acquisitie van BIMlink wordt het productportfolio van KUBUS significant versterkt.

Erik Pijnenburg, directeur KUBUS BV: “Wat ons aantrok in BIMlink is het feit dat het BIM model centraal is gesteld bij de ontwikkeling van het geheel vernieuwde platform, wat modern document management mogelijk maakt, gebaseerd op BIM objecten. De combinatie met BIMcollab zal grote voordelen bieden aan onze gebruikers en workflows mogelijk maken die niet te vinden zijn bij traditionele alternatieven.”

BIMlink is voorlopig alleen in Nederland en België beschikbaar, maar zal later dit jaar wereldwijd uitgerold worden als onderdeel van het BIMcollab ecosysteem.

Erik Pijnenburg (links), CEO van KUBUS, en Roy van der Velden (rechts), directeur BIMlink en vanaf heden Director of Digital Twin Solutions bij KUBUS.

Over KUBUS

KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud-based BIM issue management, geïntegreerd met modelvalidatie, om modelgebaseerd samenwerken te faciliteren. KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw; van ontwerpsoftware tot model checking en issue management tools voor het verbeteren van de modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak als onderscheidend wordt ervaren. 

Over BIMlink

BIMlink is een online gebouwdossier voor het opslaan en beheren van informatie over elke fase van het ontwikkelen, ontwerpen, realiseren en beheren van gebouwen. Alle juiste documenten, tekeningen en modellen over alle levensfases van een gebouw zijn veilig, gestructureerd en 24/7 online beschikbaar voor de betrokken projectpartners. Alle projectpartners hebben toegang tot actuele data uit het dossier die voor hen relevant is. Deze gezamenlijke aanpak maakt efficiënte bouw en gebouwbeheer mogelijk.
Zie meer op: bimlink.nl

Contact: 
BIMcollab: marketing@bimcollab.com
BIMlink: info@bimlink.com